torstai 23. lokakuuta 2008

Kotiäidin tankkaukset

Tänä aamuna oli sen verran äreetä menoa täällä kotona, että piti oikein ruveta miettimään, mistä sitä saa voimaa ja energiaa tähän perheen arjen pyörittämiseen. Se, että saan olla kotona lasten kanssa päivin ja öin on tietysti erittäin hyvä asia, sillä se ei ole itsestään selvää kaikille nykypäivänäkään. Mutta täytyy tunnustaa, että välillä tulee heikkoja hetkiä ja sitä kaipaa jotakin...



1. Hiekkalaatikkoterapiaa

Tänään meitä oli aika monta äitiä lähipuiston hiekkalaatikon reunalla purkamassa tuntojaan mm. lasten sairastelusta, lääkäreistä ja omasta jaksamisesta. Ulkoilun jälkeen jaksoin toisen kaaharin kiukut paremmin kuin ennen ulkoilua. Myös raittiilla ilmalla uskoisin olleen kyllä vaikutusta.



2. Kävelylenkkiä seuralla tai ilman

Viime aikoina sauvat ovat jääneet jonnekin kaapin perukoille ja mukana ovat vaunut. Todella piristävää on, jos saan rouvan naapurista mukaan.



3. Suklaata

Viime aikoina aivan liian usein tankattua herkkua.



4. Kaupassa käyntiä

Nii-in. Miten sitä ei ennen vanhaan osannut nauttia ruokaostosten tekemisestä näin paljon kuin nykyään. Sekin on luksusta, jos mukaan lähtee vain vauva ja toinen pojista. Jos kaikki kolme ovat mukana, on menokin sen mukaista. Yksi plus yksi on meidän kaksosten kohdalla vähintään neljä tai viisi; ei kaksi...



5. Kaupoissa kiertelyä

Shoppailusta ei voi niinkään puhua, sillä finanssipuoli on melko tiukka. Mutta jo se, että pääsee joskus edes hetkeksi kaupoille, piristää kummasti.



6. Metsässä rämpimistä lasten kanssa

Tämän olisi voinut mainita jo aiemmin. Tästä me piristymme kaikki!



7. Leipomista

Voi vitsi, kun se hetki koittaa, että saan levitellä jauhot ja muut tykötarpeet ihan itse pitkin keittiötä. Ei noissa pikkuapulaisissakaan mitään vikaa ole, mutta joskus taikinaterapia on ihan vaan äidin oma juttu.



8. Niiden leipomusten herkuttelua

Joskus ne herkut onnistuu, joskus taas ei. Silti ne yleensä syödään. Meillä onkin pakastimessa tarjottavaa sekä vieraille että "vain oman perheen käyttöön".



9. Ravintolassa ja elokuvissa käyntiä miehen kanssa

Mitä? Missä? Milloin viimeksi? En vaan taho muistaa, en sitten millään. Mutta sen muistan, että viimeksi siitä puhuimme hieman ennen Minin syntymää, mutta ajatuksen tasolle se juttu jäi.



10. Päivittäisiä kahvihetkiä lasten päivälevon aikaan

Kahvimuki ja jotain hyvää netin äärellä... Jossain vaiheessa pitäisi tyytyä vain siihen kahvimukiin ja jättää se jokin hyvä kokonaan pois.



11. Tyttöjeniltoja

Voin olla onnellinen lukuisista ystävistäni, joita tulee nähtyä tosin liian harvoin. Mutta niistä tapaamisista saa todella paljon voimaa!



12. Naurunremakkaa

Täytyy tunnustaa, että parhaimmat naurut olen saanut nauraa omien lasteni seurassa. Niistäkin hetkistä pitäisi osata tankata sitä voimaa ihan tietoisesti.



Nyt sain yhden murun syliin tähän koneen äärelle. Ja toinekin kaipaa syliin. Oma kahvikuppitankkaus on nyt ohi ja alkaa lasten sylitankkaus. Ihan jeeshommaa sekin.

Ei kommentteja: