maanantai 20. lokakuuta 2008

Tonnikala-feta-piirakka

Vaikkei blogini varsinaisesti mikään ruokablogi olekaan (sillä muutoin tämä olisi täynnänsä koekeittiön esimerkkejä siitä, kuinka ei kannata toimia), minun on pakko jakaa oikein makoisa ja helppo piirakkaohje, jos joku pikkunälkäinen sattuisi vahingossa tänne eksymään.



Open Cafe-blogista, Vuodatuksen puolelta, löysin hyvän ohjeen, jota olen hieman muokannut.

Tonnikala-feta-piirakka Ylvan tapaan

Pohja:

Sunnuntai piirakkataikinaa

Täyte:

1prk tonnikalaa
n. 100g Patros-fetajuustoa oliiveineen ja paprikoineen
aurinkokuivattua tomaattia
mustapippuria
sitruunapippuria
2½ dl Flora 7 % Kevyt Ruoka
2 kananmunaa
2dl juustoraastetta

Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10 min, jonka jälkeen levitä pohjan päälle valutettu tonnikala, feta lisukkeineen sekä sopivasti pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Ripottele mausteet pinnalle. Sekoita kananmunat, Flora ja juustoraaste kulhossa ja kaada piirakan päälle. Paista vielä 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

On kyllä ihan jees piirakka. :0) Ja onnistuu ihan hyvin muunkin ruoanlaiton lomassa, ja vaikka koko perhe pyörisi keittössä yhtäaikaa. Ja meillähän se pyöri, kun viimeksi tätä piirakkaa valmistelin. Yksi pieni pellavapää kattoi pöytää, toinen peikkotukka notkui tuolinselällä, kolmas herra annosteli ruokaa lautasille ja neljäs tähtisilmä kiekui sitteristään ohjeita koko köörille. Minä viidentenä valutin, sekoittelin ja raastoin. Vähän niin kuin sinnepäin, ja ihan hyvä piirakka tuli.

Ralliroope ja Kaaharikalle eivät kyllä tästä piirakasta ole vielä kovin innostuneet, mutta heille maistuvat senkin edestä kaupan paistovalmiit lihapasteijat ja äidin koekeittön piimämuffinit, joihin on piilotettu lakupala poikineen. ;0)

Ei kommentteja: