tiistai 15. helmikuuta 2011

Suklaakakku (maidoton)

Ohje on alkujaan otettu Kotivinkki-lehdestä (6/2009), mutta tässä se on maidottomana versiona.

200g Brunbergin tummaa suklaata
150g maidotonta Keiju-margariinia
2 dl sokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
3/4 dl vehnäjauhoja

* Sulata suklaa ja voi (mikrossa tai) vesihauteessa. Lisää seokseen sokeri ja suola. Sekoita hyvin.

* Lisää kananmunat taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.

* Lisää jauhot joukkoon, mutta älä vaivaa taikinaa.

* Kaada taikina voideltuun vuokaan (käytin 20cm:n pyöreää irtopohjavuokaa.)
ja paista 200C asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Huom! Brunbergin tumma suklaa saattaa sisältää jäämiä maitoproteiinista.

Nuo maitoproteiinijäämät johtuvat kuulema siitä, että: "Suklaanvalmistuslaitteita ei voi pestä vedellä, joten prosessista voi jäädä maitosuklaajäämiä. Määrät ovat kuitenkin hyvin pieniä alle 0,01 % " Tieto on mutkan kautta Brunbergin asiakaspalvelusta.

Ei kommentteja: