lauantai 18. heinäkuuta 2009

Lauantaina

Tänään olen imuroinut ja pessyt kaksi koneellista pyykkiä. Saunaa en meinaa lämmittää, mutta suihkuun vien koko konkkaronkan niinkuin muinakin iltoina. Talvisin varsinkin Kaaharikallen iho on ollut niin kuiva, ettei olla suihkuteltu joka päivä, mutta näin kesällä on ihan pakko käydä pesemässä hiekka ja hiki pois. Onneksi pojat ovat jo niin isoja, että voin päästää kamuset keskenään pukeutumaan yöpukuihin ja ottamaan pillimehut jääkaapista (joo-o, pillimehuja juodaan enempi kuin laki ja hammashoitaja sallii, mutta menköön "yksinhuoltajuuden" piikkiin - huomennahan tuo isukki jo tuleekin takasin). Ei tarvi ihan koko aikaa olla vahtimassa, sillä osaavat olla omatoimisia kun kunnolla ohjeistaa (eli lahjoo). =0)

Erittäin omatoiminen on tuo emäntäkin kyllä. Menee ja tekee, jos jotakin asiaa tekee mieli. Osasi ottaa tänään lasten astiakaapista oman nokkamukinsa ja siihen vielä ihan oikean kannen. Näin äiti-ihminen ylpeänä kertoo. ;0) Omatoimisena neitokainen tyhjentää ja täyttää kaikkia mahdollisia (ja mahdottomia) kaappeja, koreja ja laatikoita, joten meillä ei pysy enää mikään paikoillaan. Eivät varsinkaan pyykkipojat, jotka häviävät viimeistään siinä vaiheessa, kun puolet pyykeistä on ripustettu kuivumaan.

Jotain lauantaiekstraa olisi kiva keksiä tälle päivälle. Semmoista, mitä voisi toteuttaa yksin noiden kolmen vauhtivarpaan kanssa. Piknik pihalla tai pyöräretki jonnekin kauemmas puistoon? Tai sitten käydään isomummoa katsomassa. Jos oltaisiin vain pihalla, niin ei hajoaisi mummon ruukut, kukat tai koriste-esineet ikkunalaudoilta... tuumii hän.

Niin me tehdäänkin.

Ei kommentteja: