maanantai 12. syyskuuta 2011

Puonoffee-kakku

POHJA:

400g Digestive-keksejä
reilu 100g voita tai margariinia

TÄYTE:

2 prk kondensoitua maitoa (olikohan 397g per prk...?)
noin 5 dl puolukoita, joihin on lisätty himpun verran sokeria
4dl vispikermaa
(4 tl vaniljasokeria)

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.

Pingota ison irtopohjavuoan pohjalle pyöreä leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta. (Noin 18cm:n vuokaan mahtuu varmasti puolikas annos.)

Irrota etiketit purkeista ja laita purkit vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle vajaaksi kolmeksi tunniksi. Tänä aikana maito tiivistyy toffeeksi.

Huolehdi, että kattilassa on koko ajan riittävästi vettä.

Vajaan kolmen tunnin päästä jäähdytä purkit kylmässä vedessä ja avaa purkit. Kaada toffeeseos kakkupohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. (Meiltä ei löytynyt kuin rippeet purkin pohjalta.)

Ripottele toffeen päälle puolukoita; jätä hieman marjoja myös koristelua varten.

Levitä kermavaahto puolukoiden päälle.


Elämä makeaksi-blogista olen ottanut alkuperäisen Banoffee-kakun ohjeen, jota muokkasin sitten oman pääni mukaan. Jostain ruokablogista otin vinkin siitä, että puolukat ja toffee sopisivat hurjan hyvin yhteen ja niistä voisi tehdä tällaisen Puonoffee-kakun. Olin varma, että kyseessä olisi ollut Kinuskikissan blogi...

Kun sitten olisin tarvinut ohjetta, en sitten löytänytkään sitä mistään. (Siksi omat sävellykset...)

Kondensoidun maidon voi valmistaa toffeeksi myös mikrossa, noin kymmenessä minuutissa (ilman metallipurkkeja), mutten ole vielä uskaltanut kokeilla.

Tämä kakku maistui aikuisille ja sai paljon kehuja. Jopa anopilta. ;D


Terkut noviisi kokilta nimimerkillä "Rohkea rokan syö"! ;)

Ei kommentteja: