sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Kahvikuppeja ja kulahtaneita lökäpöksyjä

KULAHTANEITA LÖKÄPÖSYJÄ...
...JA KAHVIKUPPEJA.

Kahvikuppi kouraan ja koneelle, siinä lyhyen aikavälin suunnitelmani. Ralliroope ja isi ovat isovanhempien mökillä; Mini, minä ja Kaaharikalle touhuamme kotosalla. Kaahari makaa nyt sängyssään veto poissa ja Mini nukkuu ulkosalla omissa kieseissään. Onneksi nukkuu ulkona, sillä ulkoilut ovat viime aikoina jääneet minimiin poikien sairastelujen takia.

Keittiö on siivottu lattiaa lukuunottamatta, seuraavaksi pitäisi keskittyä pyykkihuoltoon ja kodinhoitohuoneen siivoamiseen. Minin varikkoalusta on otettu pois käytöstä, sillä pimu ei siinä enää viihdy. Vaipat vaihdetaan (jos ketään kiinnostaa tietää) seisaallaan kodinhoitohuoneen lattialla. Ja ennen kuin vaipanvaihtaja ehtii laittaa vaippaa roskikseen (ellei ole kestot), niin prinsessa-tänttähäärä ehtii kaasuttaa jo kipinkapin huoneesta ulos. Peppu paljaana tuo juoksee karkuun ja nauraa mennessään. Jos kyseessä on haisulivaippa, niin ote tytöstä on kyllä pidettävä siihen asti, kunnes pesut on pesty.

Sitten olisi nuo vaatekomeroiden inventaariot... Minin vaatteet kävin läpi viime viikolla, mutta poikien releet pitäisi katsastaa. Oma vaatekaappini on... hmmm... varsin masentava sisällöltään. Jos suomalaisten autot ovat Euroopan vanhimpia, niin tämän äiteen vaaterepertuaari ei paljon huonommaksi jää. Vuonna 1999 ostetut collarihousut ovat edelleen lähes jokapäiväisessä käytössä, joten voinet vain arvailla, missä kunnossa ne ovat. Vuonna 2000 ostin työvaatteiksi pinon mukavia puseroita ja housuja, joista kaikki ovat edelleen käytössä. Nukkaisia, kulahtaneita ja haalistuneita paitoja sekä nyttemmin tiukoistakin tiukempia, polvista kuluneita housuja. Niin, mitäs minä teinkään työkseni...?! (Voit heittää arvauksen kommenttiloodaan; myös tutut, jos ette muista näin monen kotivuoden jälkeen.) Ennätys taitaa olla se ihana vetoketjullinen väripilkku paita, jonka ostin muistaakseni vuonna 1992 ja joka oli jo jossain vaiheessa kertaalleen kirppispussissa menossa kierrätykseen. Nyt se on taas käytössä.

Jos Suomessa on tällä hetkellä menossa joku Tyylitiimi-ohjelma, jossa kulahtaneista naisista tehdään jälleen meneviä misuja, niin todennäköisesti taitaisin olla liian hurja tapaus moiseen muutokseen. Lyödäänkö vaikka vetoa?

Jaa-a, nyt haen toisen kupillisen kahvia ja hyökkään sen jälkeen sen kodinhoitohuoneen kimppuun.
Ps. Photos by Kaaharikalle & Ralliroope.

Ei kommentteja: