torstai 1. joulukuuta 2011

Saanko esitellä.

Tyttö kävi päiväkotiryhmänsä kanssa nukketeatterissa. Koska hän on omien sanojensa mukaan päiväkodin "ujo piimä", hän oli tavoilleen uskollisena ollut koko päivän aivan hiljaa, istunut teatterissa tädin kyljessä ja imeskellyt jännittyneenä peukaloaan.

Se peukalo onkin, muuten, jo aika rusina.

No, kun palasin töistä kotiin, kuulin iloista kiljahtelua jo ennen kuin sain ulko-oven auki. Peremmälle päästyäni kävi hyvinkin selväksi, että nukketeatteriesitykset olivat pyörineet nonstoppina koko iltapäivän. Tyttö puhua pälpätti volumet kaakossa niin lujaa, että minun korviani ihan oikeasti särki.

Minut istutettiin lattialle trampoliinin (eli esiintymislavan) eteen ja sain nauttia upeista monologeista, jotka kaikki alkoivat:

- Saanko esitellä. (Huomaa, ei kysymysmerkkiä...) Tässä on prinsessa, jonka nimi on Prinsessa. Hän on Prinsessa, koska hän on... prinsessa.

Tai.

- Saanko esitellä. Tässä on koira. Hänen nimensä on Koira, koska hän haukkuu.

Tai.

- Saaaanko esitellä. Tässä on barbi. Hänen nimensä on Prinsessa, koska hänellä on ruunu, joka ei ole kadoksinut.

Jokaisen esittelynsä aikana Neiti Tirehtööri keikkui ja tanssahteli (jopa niin kovin, että luulin hänellä olevan pisuhädän). Hän puhui sekä silmät ja suu avoinna että silmät kiinni ja suu auki. Ja hän puhui. Hän puhui niin hyvin, että jäin seuraamaan esityksiä kuin huumattuna. Näin jälkiviisaana voinkin väittää, että tyttärestäni taitaa tulla vielä joskus aika pätevä Tupperware-esittelijä.

Tai Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa, Prinsessain Hoviesittelijä.

2 kommenttia:

Fredrika Johnson kirjoitti...

Kertakaikkiaan ihanaa, teillä on Oma Tirehtööri Prinsessa jonka ujous on Kadoksinut :)

Ylva kirjoitti...

Niin, Ujo Piimä jää yleensä päiväkodin portille, sinne sisäpuolelle... Kotona ujous on todella kadoksinut, ihan niinkuin pitääkin ja tyttö nauttii esiintymisestä todella paljon :D

Tunnelmallisia päiviä teille sinne, Fredrika!