keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Eiliset kuraleikit ja yölliset laatoitukset

Täältä tullaan!


Se siitä.

***

Toimeliaan päivän päätteeksi Issukka nökötti työkoneella yöhön asti ja minä kukuin muuten vaan. Olin juuri päässyt lehden kanssa sänkyyn, kun kuulin epämääräistä kurlausta Minin huoneesta.

Meillä toivotettiin epämieluisa oksutauti vastahakoisesti tervetulleeksi ja pyydettiin kääntymään samantien kannoiltaan. Koko yön jännitin, muuttuvatko päivän kuraleikit yölliseksi kurailuksi, mutta ei ainakaan vielä.

Nyt pojatkin viettävät vapaapäivää, sillä jos laatta lentäisi eskarissa, en pääsisi heitä sieltä hakemaan tytön kanssa. Ja kun kerran on mahdollista pitää heidät kotona milloin huvittaa, niin käytämme sitä mahdollisuutta kyllä.

Mitä mieltä te olette?

Jos yksi perheenjäsen on vatsataudissa, pitäisikö muidenkin lasten olla silloin kotona? (Jo senkin takia, etteivät levitä mahdollista pöpöä ympäriinsä?)

Nyt tää lähtis, niinku, antamaan aamupalaa vapaapäiväläisille...

Pysykää terveinä!

5 kommenttia:

Fredrika Johnson kirjoitti...

Kyllähän se aika tarttuva kaveri on, ja jos lapset sairastelisivat kotona rauhassa, niin päivähoidossa varmaan vähemmän pöpöt leviäisivät. Hankalampi järjestää jos vanhemmat ovat töissä, työkavereista huomaa kuinka vaikeaa on välillä jäädä kotiin kun "taas lapset on kipeinä", siis tulee se olo. Ihannetilanne kun voit pitää lapset kotona, onhan se muutenkin hyvä pitää kotipäiviä välillä. Toivottavasti oksutauti pian helpottaa eikä levinnyt muille!

Sotkuholisti kirjoitti...

MOikka, mä pidin aina toisenkin kotona, kun oli oksutautia. Just ton tarttumisvaaran takia. Toisaalta oksusta myös toipui aina nopeasti, ja sitten oli kivaa kun oli kaveri leikkimässä.

Ylva kirjoitti...

Kiitos Fredrika viestistä. Olen jotensakin helpottunut juuri siksi, että isompien lasten kotiin jääminen on helppoa, kun itsekin on jo kotona. Ja jos lapsi tuntuu puolikuntoiselta, hän voi jäädä kotiin ilman, että tarvitsee miettiä yhtään työkuvioita.

Sotkuholisti, hauskaa, että piipahdit jättämässä viestinkin. :) Leikkiseurasta on iso ilo, kun on vielä toipilas, se on totta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos perheen jollakin lapsella on oksutauti, niin kyllä kaikkien olisi hyvä jäädä kotiin.

Toivottavasti teillä jo tauti ohitettu!

Ylva kirjoitti...

Kiitos Anonyymi viestistä! Nyt näyttäsi siltä, että tauti on aisoissa, mutta... joka ilta kello 23 alan kuulostella, oksentaako kukaan. Siihen aikaan nuo oksut ovat yleensä ekan kerran lentäneet.

Pysykää te terveinä!