tiistai 28. kesäkuuta 2011

Mansikkainen Britakakku (maidoton)

6-8 henkilölle

Pohja:

125g maidotonta margariinia (esim. Keijua)
1 dl sokeria
kananmunan keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaurajuomaa (esim. Oatly)

Marenki:

2 kananmunan valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja

Täyte:

2 dl maidotonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai voihan sitä kokeilla vaikka valmista vaniljanmakuista Soya Appro-vanukasta...)
(1 rkl sokeria)
5 dl mansikoita

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseosta munavaahtoon vuorotellen kaurajuoman kanssa.

Piirrä uunipellin kokoiselle leivinpaperille kaksi ympyrää, joiden halkaisija on noin 19 cm. Jaa taikina tasaisesti levyiksi, jotka ovat hieman ympyröitä pienemmät.

Kypsennä pohjia 180-asteessa keskitasolla noin 10 min.

Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.

Levitä marenki esipaistettujen pohjien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 180-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pohjat.

Tee täyte. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike. Levitä vaahto toisen pohjan päälle ja pilko mansikoita vaahdon päälle.

Nosta toinen pohja täytteen päälle ja koristele vaniljavaahdolla sekä mansikoilla.

Ps. Jos käytät täytteessä kaurapohjaista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, niin kannattaa varmaan käyttää pohjien taikinassa myös nimenomaan kaurajuomaa. Jos taas käytät taikinaan soijajuomaa, kannattaa varmaan laittaa täytteeksi myös Soya Approa.

Etteivät kaurat ja soijat ala siis vahingossakaan riidellä... ;DD

Alkuperäinen maidollinen ja kermainen ohje on otettu Kotivinkki-lehdestä 11/2011.

Ei kommentteja: