torstai 28. tammikuuta 2010

Vauhtivarpaat ja pömppämasu

Kuvittele silmiesi eteen vaaleanpunaisessa jumppapuvussa ilakoiva yksivuotias. Pitkä ponnari vinossa, suuret silmät nauraen, jumppa-asun helma liehuen. Tyttö ottaa marssiaskeleita ja taputtaa käsiään, nauraa ja hihkuu niin, että riemu lähtee taatusti ihan mahapohjasta asti.

Kuvittele yksi ripakinttuinen poika, sellainen vaaleahapsinen, suurisilmäinen intoa puhkuva viisivuotias. Siinä se hyppii lattialla paljaat varpaat viuhuen ja hentoinen ylipitkä tukka hulmuten. Valkoiset pikkarit jalassa ja liian pieni tummansininen t-paita yllä.

Kuvittele vielä yksi tummatukkainen viisivuotias voimanpesä, jolla on tummat kulmat ja tuuheat ripset. Kuinka se hyppii lattialla jäykästi, mutta intoa täynnä. Ehkä hieman salaperäinen katse kasvoilla. Ja odottava. Kohta päästään radalle!

Jos haluat, voit kuvitella sellaisen reilusti yli kolmikymppisen, pömppämasuisen ponnaripään pomppimaan myös sinne lattialle. Rouva puhkuu intoa hänkin, vaikka hengästynyt jo onkin! Kulahtaneen vihertävät puolicollegehousut jalassa ja hihaton beige paita päällä.

Sellainen kööri kokoontui eilen olkkarin matolle ja siitä lähdettiin temppuradalle kaasu pohjassa, tai ainakin melkein. Meillä oli hauskaa! Ja miten nuo isot pojat ottivat pikkusiskon huomioon ja ilakoivat yhdessä liikkumisesta... En voi sanoin kuvata.

Olisittepa olleet näkemässä, kun neiti vauhtivarvas heitti kaikki hernepussit koriin päin (sillä eihän sillä ollut todellakaan väliä, menivätkö koriin vai korin viereen) ja oli niin tohkeissaan, että viimeisen pussin jälkeen viskasi vielä sen säilytyskorinkin perään! Ja me naurettiin mahat kippurassa jokainen.

Jos teillä aikuisilla on tylsää ja kaipaatte piristystä, kootkaa lastenne kanssa yksinkertainen temppurata kotiin. Nauttikaa yhdessä lastenne kanssa liikkumisesta ja ihailkaa, kuinka taitavia jälkikasvunne on.

Tätä olen nimittäin kaivannutkin, sillä luulin jo tulleeni totiseksi torvensoittajaksi ja epäonnistuneeksi vanhemmaksi.

Silmäni aukesivat ja heräsin, kiitos lapsien!

Ei kommentteja: