maanantai 22. helmikuuta 2010

Koukuttavaa peliä

Nyt tässä olis heittää ilmaan hyvä ja ihan uudenlainen tositeeveekisailubrändi.

Kyseessä on useita kuukausia kestävä etsintäkisa nimeltä Around The House. Kisassa on mukana yksittäisiä pelaajia, jotka asuvat eri puolilla taloa. Ja sitten on yksi The Norsu, joka häviää mystisesti kaksi kertaa päivässä. Tai vaikka useamminkin, mutta kaksi kertaa päivässä Henkilö A, eli Mini, haluaa The Norsun kainaloon (ja peukun suukkiin), kun menee yö-/päiväunille. Jos Mini (A) ei saa The Norsua, niin pelaajilla on mahdollisuus joko etsiä kyseinen pehmo, tai sitten yrittää nukuttaa Mini ilman rakasta kärsätintä.

Helppoa kuin heinäänteko.

Vaan eipäs olekaan. Mini (A) EI ole vielä tähän päivään mennessä nukkunut ilman The Norsua ja kisassa on mukana hermoja riipiviä yllätysmomentteja! Hämääjät (R ja K) osallistuvat peliin silloin, kun vähiten osataan odottaa. Heidän tehtävänsä on etsiä The Norsua pelaajien apuna, mutta todellisuudessa he ovat Minin (A) lisäksi pehmon piilottajia.

Menikö sekavaksi?

No, kerron esimerkin: Pelaaja (Ä) on talossa ja havainnut myös Norsun olevan talon seinien sisäpuolella. Mini (A) kuljettaa Norsua aamun aikana eri paikkoihin, mutta siltikin Norsu on melko helppo paikallistaa. Myös Hämääjät (R ja K) liikkuvat talossa ja osallistuvat silloin tällöin Norsun liikuttamiseen.

Sitten tulee aika siirtää pelaaja (Ä), Mini (A) sekä Hämääjät (R ja K) peliareenan ulkopuolelle, jonne Hämääjät (R ja K) myös jätetään muutamaksi tunniksi. Pelaaja (Ä) saapuu takaisin taloon Minin (A) kanssa ja aloittaa Norsun etsinnän.

Norsua ei löydy ainakaan ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin, vaikka pelaaja (Ä) etsii kaikkialta useitakin kertoja. Jännitystä peliin tuo Minin (A) väsyminen ja tietoisuus siitä, että kohta on annettava periksi ja yritetettävä nukuttaa Mini (A) ILMAN Norsua (= mahdoton tehtävä). Pelaaja (Ä) kysyy Miniltä vinkkejä useita kertoja, mutta Mini (A) johtaa pelaajaa (Ä) harhaan.

Norsu löytyy joko Minin (A) tai Hämääjien (R tai K) piilottamana. Se voi piileskellä (hengittämättä hiljaa) esimerkiksi pyykinpesukoneessa, astiakaapissa, telkkarin takana, rattaissa, sohvan alla tai oven takana. Jos Hämääjät (R ja K) ovat osallistuneet piilottamiseen, kärsätin voi olla esimerkiksi yhdessä useammasta vaatekaapista, sohvatyynyjen takana tai pulpetissa.

Tänään se löytyi sieltä. Siis Hämääjän (K) pulpetista.

Pelaaja (Ä) sai pisteet kotiin vartin etsimisen jälkeen, pääsi etapin varikolle ja pakolliselle lepotauolle. Illalla onkin sitten aika aloittaa uusi jännittävä etappi, jolloin myös Pelaaja (I) osallistuu pisteiden keruuseen.

Tätä peliä meillä pelataan siis joka päivä, vaikka olemme monta kertaa päättäneet lopettaa pelaamisen. Melkoisen koukuttavaa peliä, etten sanoisi...[Kuvassa The Norsu]

Ei kommentteja: