keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Neiti Näpsä - äidin oiva sihteerikkö

"Ok, minkähän takia sinulta tuli 14 tekstiviestiä...?"

Niin, miksiköhän lähetin tänään yksinomaan miehelleni 14 tyhjää tekstiviestiä? Ja sen lisäksi joitakuita viestejä vanhimmalle kummipojalleni ja parturikampaamoon...?

Aloitetaanpa alusta. Olen ollut tänään aika kiireinen. Jopa niin kiireinen, että olen juossut niin sanotusti kieli vyön alla. Meillä on tänään käsityökahvila naapurissa ja lupauduin leipomaan sinne sitruunatarteletteja. Koska käsityökahvilan idea on vähän niin kuin kokeilla uusia resepteja ja kokoontua käsitöiden pariin seurustelemaan, uskallauduin minäkin kokeilemaan itselleni ihan uutta leivosreseptiä. Rohkea rokan syö, vai miten se menikään?

Vitsailin vielä, että jos saavun jäisten mokkapalojen kanssa, tietävät sitrusleivosteni menneen mönkään... Niinpä.

Leivosten pohjat onnistuivat ilmeisesti ihan hyvin, mutta niiden täytteeksi tuleva sitruunatahna ei jähmettynyt. Samanaikaisesti Kaaharikalle sai raivarit epäonnistuneesta piirrustuksestaan ja Neiti Mini hyöri keittiössä levittelemässä tykötarpeita.

Nou hätä. Pistin miehelle viestin, joka kuului jotensakin näin: Tämä on tärkeää! Tuo Prismasta Lemon curd-tahnaa. Mikä tahansa marmeladi ei sitten käy... Eikä sitä löydy ihan joka kaupasta.

Sitten tuli joku härdelli jossain päin taloa ja jätin puhelimeni pöydälle siihen viestitilaan. Keittiöön palattuani löysin Minin luuri kädessä tekstailemassa mitä minnekin. Esimerkiksi nyt sinne isukille töihin.

Tällä hetkellä tarteletit ovat täytettä vajaa valmiita ja uunissa on pellillinen marenkeja. Ja kyllä, niitäkään en ole ennen tehnyt. Joten saapi nähdä, mitä minä sinne naapuriin tänä iltana vien...

2 kommenttia:

Manzikkaable kirjoitti...

No, miten meni? Saikko ne jähmettymään? Vai veikkö mokkapaloja?

Ylva kirjoitti...

Sori viive kommentin julkaisussa! Kunhan ehdin, kirjoitan reportaasin siitä, mitä tapahtui sen jälkeen, kun täyte ei jähmettynyt ja isukki toi valmista kaupasta. Ja juuri ajoissa... :)

Eli mokkapalat ovat edelleen pakastimessa.

Kiitos, kun jätit merkin itsestäsi.