sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Villi & Makee JuhannusTämä juhannus on vietetty lähinnä herkutellen. Kaaharikalle tosin ilmoitti, ettei hän aio syödä enää yhtään grilliruokaa, jota on tehty siis aikas usein... suurinpiirtein joka aterialle. Sen sijaan karkkeja, limsaa, mansikkakakkua, (kuvan) muffinsseja ja jäätelöä maistuisi vaikka kuinka. Ja on näemmä maistunutkin jo.

Meillä sokerinsyönti näkyy entisestään nousevilla kierroksilla, vaikka isovanhemmat kuinka yrittävät vakuuttaa, että sokerihumala on huuhaata. Huuhaata tai ei, meidän jälkikasvu menee sokerista ihan sekaisin.

Tämä on objektiivinen äidin huomio.Sekaisin ollaan tietysti muutenkin vähän väliä, oli sitä herkuteltu sokerilla tahi ilman.

Miten minä nyt ne isovanhemmat tähän vetäisin? Ehkä siksi, että ensi viikonloppuna he saattavat tulla kaitsemaan piirikunnan villeimpiä kullanmuruja, kun vanhemmat karkaavat yhdeksi vuorokaudeksi rientoihin.

Olemme Issukan kanssa (myös) ihan villejä!

Tämä on nimittäin jo toinen kerta kuuteen vuoteen, kun olemme ilman lapsia yötä pois kotoa. Viimeksi olimme helmikuussa, muistatteko? Ihan mahotonta meininkiä... Tosin tänään mietimme Issukan kanssa ihan tosissaan, pitäisikö koko juttu perua, sillä isovanhemmat eivät todellisuudessa taida oikein jaksaa ja pärjätä näiden älämölö-sankareiden kanssa. He ovat niin sanotusti aika haastavia. (Lapset vai isovanhemmat?)

Objektiivininen havainto tämäkin.

Ihan lopuksi vinkkaan aivan superihanasta kahviherkusta: uusimmassa Kotivinkissä oli Mansikkabritakakun ohje ja tein sen hieman muunnellen maidottomaksi. Voin laittaa teille tänne ohjeen, jos kiinnostaa. Tästä kakusta saakin mennä ihan sekaisin, niin hyvää se on!

En ehtinyt ottaa siitä (meidän) kakusta kuvaa, kun se syötiin niin vauhdilla. Sitä olivat syömässä oman perheen ja yllätysvieraiden lisäksi naapurin pari supersankaria. Vai luetaanko Merirosvo supersankariksi? No, ihania sankareita kuitenkin.

Sopivan makeaa sunnuntaita teille!

3 kommenttia:

assari kirjoitti...

Välistä minusta myöskin tuntuu, että meillä ei toiset isovanhemmat oikein pysy kärryissä. Ei ainakaan niissä kärryissä missä pitäisi selvitä meidän lasten kanssa. Appivanhemmille voi huoletta jättää poikaset yökylään mutta omat vanhemmat tuskin selviäisivät. välillä tuntuu, etteivät selviä edes parista tunnista.

Te olisitte kyllä vapaan hetken ansainneet. Vaikka tunnuttekin olevan aina menossa :D Jo toinen kerta... :)

miukuli kirjoitti...

Kyllä meillä myös näkyy herkkujen syönti olotilassa...Tähän laskettakoon kaikki teollisesti tuotettu piza-hampurilais-sokeri-karkki-limsa-lisäainesotku mitä kaupat ja pikaruokalat sisällään tarjoavat.
Lisäksi tuo pelaaminen esim pleikkarilla aiheuttaa liika-annostuksina agressiivisuutta.

Jep...lapsen olotilasta oli siis kyse :D

Mansikkahässäköiden ohjeet tänne vaan!

Tuo onkin kinkkisempi tuo lapsenvahti kysymys...samaa meillä aina välillä mietitään..kuka jaksaa ja pystyy...Toivottavasti kuitenkin pääsette reissuun!

Ylva kirjoitti...

Kiitos, Assari, toinen kerta jo tosiaan... ;D

Miukuli. Kyllä ne lisäaineet (ja se sokeri)tosiaan näkyvät olotilassa! Lisäaineista se nimenomaan varmaan johtuukin, että ihmiset (kuten minä) ovat koukussa karkkeihin.

Mansikkapläjäys tulee jossain vaiheessa... :)