maanantai 27. lokakuuta 2008

Nimimerkki Valveutunut kansalainen

Kehtaako tässä edes tunnustaa, kuinka valveutunut kansalainen sitä on? Ettei edes vaivaudu tarkistamaan, moneltako äänestyspaikat sulkeutuvat. Meillä oli miehen kanssa hieno ajatus siitä, kuinka käymme äänestämässä kunnallisvaaliehdokastamme nimenomaan vaalipäivänä ja sitten pidämme vaalivalvojaisia kotisohvalla lasten nukahdettua.

Lähdimme aamulla Helsingin suuntaan kyläilemään ja kotiin piti tulla "ihan ajoissa", jotta ehdittäisiin sitten käydä kunnantalolla antamassa äänemme. Tärkeät vaalit ja kaikki! Matkanteko venyi ja hauskaa oli, siitä ei pääse mihinkään, ja kotona katsoin sitten kelloa tuumaillen. Jos mies käväisee nopsaan äänestämässä ja teemme vaihdon lennossa, niin ehdin todella hyvin itsekin vaaliuurnille ilman, että tarvitsee hankkia lapsenvahtia. Autonkin mies kävi siinä tankkaamassa ja tuli oikein tyytyväisenä kotiin. Ehdotti jopa, että toisin vaalipitsan tullessani, jotta voidaan sitten yhdessä seurata tulosten selviämistä.

Ja ylen tyytyväisenä siihen, että olin päättänyt omasta äänensaajastani ennen äänestyskoppiin menoa, lähdin matkaan. Kansalaisvelvollisuuteni oli täyttymässä ja saisin vaikuttaa omalta osaltani kunnalliseen päätöksentekoon.

Ja pah! Palasin kotiin äänestysoikeus-ilmoitukseni kanssa, jossa mainittiin ihan selkeästi, että äänestysaika on kello 9-20 välisenä aikana. Olin ollut äänestyspaikalla kutakuinkin 20.10... Mitäpä sitä rutisemaan ja itkemään. Eipä tehnyt kyllä enää mieli pitsaa, ei sitten minkään tekosyyn voimalla.

Että semmonen mallikansalainen täällä.

Ei kommentteja: