Open Cafe-blogista, Vuodatuksen puolelta, löysin hyvän ohjeen, jota olen hieman muokannut.
Tonnikala-feta-piirakka Ylvan tapaan
Pohja:
Sunnuntai piirakkataikinaa
Täyte:
1prk tonnikalaa
n. 100g Patros-fetajuustoa oliiveineen ja paprikoineen
aurinkokuivattua tomaattia
mustapippuria
sitruunapippuria
2½ dl Flora 7 % Kevyt Ruoka
2 kananmunaa
2dl juustoraastetta
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10 min, jonka jälkeen levitä pohjan päälle valutettu tonnikala, feta lisukkeineen sekä sopivasti pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Ripottele mausteet pinnalle. Sekoita kananmunat, Flora ja juustoraaste kulhossa ja kaada piirakan päälle. Paista vielä 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
On kyllä ihan jees piirakka. :0) Ja onnistuu ihan hyvin muunkin ruoanlaiton lomassa, ja vaikka koko perhe pyörisi keittössä yhtäaikaa. Ja meillähän se pyöri, kun viimeksi tätä piirakkaa valmistelin. Yksi pieni pellavapää kattoi pöytää, toinen peikkotukka notkui tuolinselällä, kolmas herra annosteli ruokaa lautasille ja neljäs tähtisilmä kiekui sitteristään ohjeita koko köörille. Minä viidentenä valutin, sekoittelin ja raastoin. Vähän niin kuin sinnepäin, ja ihan hyvä piirakka tuli.
Ralliroope ja Kaaharikalle eivät kyllä tästä piirakasta ole vielä kovin innostuneet, mutta heille maistuvat senkin edestä kaupan paistovalmiit lihapasteijat ja äidin koekeittön piimämuffinit, joihin on piilotettu lakupala poikineen. ;0)
Pohja:
Sunnuntai piirakkataikinaa
Täyte:
1prk tonnikalaa
n. 100g Patros-fetajuustoa oliiveineen ja paprikoineen
aurinkokuivattua tomaattia
mustapippuria
sitruunapippuria
2½ dl Flora 7 % Kevyt Ruoka
2 kananmunaa
2dl juustoraastetta
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10 min, jonka jälkeen levitä pohjan päälle valutettu tonnikala, feta lisukkeineen sekä sopivasti pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Ripottele mausteet pinnalle. Sekoita kananmunat, Flora ja juustoraaste kulhossa ja kaada piirakan päälle. Paista vielä 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
On kyllä ihan jees piirakka. :0) Ja onnistuu ihan hyvin muunkin ruoanlaiton lomassa, ja vaikka koko perhe pyörisi keittössä yhtäaikaa. Ja meillähän se pyöri, kun viimeksi tätä piirakkaa valmistelin. Yksi pieni pellavapää kattoi pöytää, toinen peikkotukka notkui tuolinselällä, kolmas herra annosteli ruokaa lautasille ja neljäs tähtisilmä kiekui sitteristään ohjeita koko köörille. Minä viidentenä valutin, sekoittelin ja raastoin. Vähän niin kuin sinnepäin, ja ihan hyvä piirakka tuli.
Ralliroope ja Kaaharikalle eivät kyllä tästä piirakasta ole vielä kovin innostuneet, mutta heille maistuvat senkin edestä kaupan paistovalmiit lihapasteijat ja äidin koekeittön piimämuffinit, joihin on piilotettu lakupala poikineen. ;0)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti