tiistai 22. kesäkuuta 2010

Aakkoset näin opitaan - ja vähän jotain minustakin

Koska minulla on näemmä valkoisen paperin (ja tässä tapauksessa valkoisen ruudun) syndrooma, enkä saa kirjoitettua kymmentä sanaa enempää deletoimatta niitä, laitan likoon minun aakkoseni.

A
Aikaiset aamut. Meillä heräillään melkein poikkeuksetta ennen seitsemää ja joskus jo paljon aiemminkin. Eilen aamuna istuimme miehen kanssa aamupalapöydässä ja tuijottelimme toisiamme puurolautasten yli. Me kaksi vain. Outoa. Saimme parikymmentä aamuminuuttia ennen lasten heräilyjä.

B
Burana. Yritän vältellä särkylääkkeitä viimeiseen asti.

C
Cars-elokuva on poikien lemppari. DVD jumittaa, mutta ei haittaa.

D
Donkkikonkki. On sellainen peli, jota pojat saavat välillä pelata isukin seurassa. Äidin seurassa ei pelata (koska äiti ei tajua peleistä mitään).

E
Essu. En käytä, mutta minun pitäisi ehdottomasti käyttää!

F
Fiskarssin sakset. Käytössä varmaan joka päivä.

G
Grilliharja. Ihan ehdoton teräsharja grilliritilän putsaamiseen. Sain sellaisen pikkujoululahjaksi joskus vuosia sitten ja ensin ajattelin, että mitähän mä sillä...? Nyt on tosi tarpeellinen. :D

H
Hellyys. Ilman sitä ihminen on vajaa.

I
Ilo. On parasta silloin, kun se tulee sydämestä ja masunpohjalta.

J
Jumala.

K
Kellari. Kerran talvella olin kaverini kanssa menossa pyöräkellariin kerrostalossamme, kun kuulimme ihan älytöntä kohinaa kellaritiloista (pyöräkellarin vieressä). Arvasimme vesiputken haljenneen, muttemme uskaltaneet avata ovea hyökyaallon pelossa. Onneksi siihen aikaan oli vielä talonmies, jonka pakeille juoksimme. :)

L
Leikki. On lapsen työ ja aikuiselle toisinaan työlästä.

M
Mikki Hiiri. Minillä on yhdet poikien vanhat pikkuhousut, joissa on Mikki Hiiren kuva. Mini tykkää niistä aivan mahdottomasti ja runoileekin välillä: "Miiska, Muuska, Mikkihiirrri pikkarrrit...!"

N
Nuotio. Tuonne takapihalle olisi kiva saada joskus nuotiopaikka. Savu tuoksuu hyvälle.

O
Onni. Tulee eläen.

P
Pinna. Minulla on tai oli (ihan miten vaan) pitkä pinna... kunnes minusta tuli äiti. Toivottavasti voin joskus sanoa, että se on kasvanut.

Q
Queen. Kyllä, katsoin tulevan kuningattaren ja sammakkoprinssin häitä kyyneleet silmissä.

R
Rakkaus. Uskon sen olevan todellista.

S
Sankari. Sankari on ihminen, joka kohdattuaan mullistaviakin vastoinkäymisiä elämässään pystyy olemaan vielä tasapainossa itsensä kanssa. Selitinkö sekavasti?

T
Tie. Vie yleensä perille asti, mutta joskus pitää vähän rämpiä. Elävässä elämässä, ja muutenkin.

U
Unohtaminen. Niin tuttua juttua.

V
Viikset. Maitoviiksiä ei Kaaharikalle vähään aikaan saa, kun pidämme ukkoa maitodieetillä. Issukka löysi jostain tiedon, että maitoallergialla (tarkemmin sanottuna maitoallergikon maidonjuomisella) ja ylivilkkaudella olisi jotain yhteistä, mutta onko kyseesä fakta vai fiktio? Maitoallergia todennettiin verikokeella, eli maitodieetti ei ole tuskastuneiden vanhempien keksintö lieventää ylivilkkautta, vaan saada pojan kroppa kuntoon.

X
Xylitol-pastillit. Joka ruokailun jälkeen nassuun. Purkat ovat jääneet vähemmälle, sillä niistä kertyy melkoinen kasa jätettä vuodessa. Jos ihan tarkkoja ollaan. ;)

Y
Yksin vai yhdessä? Tykkään liikkua ja tehdä asioita yhdessä muiden kanssa. Siksi joukkuepelit ovat olleet mun juttu. Joskus tekee hyvää olla ihan yksinkin.

Z
ZZZZZZ. Nukkuminen on aliarvostettua nykypäivänä. Pitäisi olla tehokas ja aikaansaava oman terveydenkin uhalla... Vaan nyt katson peiliin ja käyn illalla nukkumaan ajoissa... ;)

Å
Åbo. Olen kerran käynyt ja kulkenut partiokaupassa koirankakat jalkapohjassa. Ihmettelin vaan, kun haju seurasi joka paikkaan...

Ä
Äiti.

Ö
Ötökkä. Öttiäinen puraisi eilen Kaaharikallea silmäluomesta ja arvata saattaa, että luomi on nyt melkoisen turvonnut. Suomen ihana kesä...

Nyt antamaan välipalaa lapsille.

2 kommenttia:

ms kirjoitti...

Ah, meilläkin on suurta Mikki Hiiri fanitusta, poika katsoo aina Mikki ohjelmat ja tanssii mukana :D Ja itsekin tykkään tosi paljon, tietysti mahdollisimman paljon pienen tekisi mieli Mikki-tuotteita.. ehkä sitten yksi kerrallaan :)

Aivan ihanat aakkoset! Toivottavasti maitodieetti puree pian ja pienen kroppa tulee pian kuntoon, kurja kun on pipi, ei ihme,että vähän vilkastuttaa. Mäkin olen muuten kuullut saman,että maitoallergia aiheuttaa ylivilkkautta, ja jopa jotkin muutkin allergiat. Itse jouduin lopettamaan leivät syönnin, kun olen allerginen viljoille, eikä se ole edes keliakia, vaan se koko vilja.. tosi harmi. Mutta dieetin jälkeen on kyllä tapahtunut positiivista olotilassa ja yleensä vireydessä, ei ollenkaan enää niin levoton. Toivottavasti sama toteutuu pian teillä. :) Hurjasti terveisiä!!

Ylva kirjoitti...

Kiva kuulla, että sun dieettisi on purrut! Harmi olla ilman leipää (ruisleipää varmaan on myös ikävä?), mutta jos olo on ilman parempi, niin kannattaahan se sitkutella.

Itse olen aika helpottunut, ettei pojalla ollut kuin se maitoallergia, sillä ehdin pelätä jo vaikka mitä (esim. sitä keliakiaa). Vaikka kyllähän senkin kanssa pystyy elämään.

Aurinkoiset terveiset täältä sinne!