perjantai 13. toukokuuta 2011

Mansikanmakuiset marengit




3 kananmunan valkuaista
3 dl mansikanmakuista tomusokeria
3 dl tomusokeria
1 tl omenaviinietikkaa

Yhdistä kananmunan valkuaiset ja noin 2dl tomusokeria ja vatkaa muutama minuutti. Lisää loput tomusokerit ja jatka vatkaamista noin 8 minuuttia. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki.

Pursota uunipellille leivinpaperin päälle mieleisen kokoisia marenkikukkasia ja paista 100C asteessa noin tunti.

Tästä annoksesta tulee pellillinen makeita herkkupaloja.

4 kommenttia:

Hannis kirjoitti...

Pakko testata! Miten sä oot saanut noin tasalaatuisia marenkeja? Mä en osaa :-)

Ylva kirjoitti...

Voi Hannis, kiitos. Mulla onnistuvat tomusokerista tehdyt marengit jotenkin tuurilla paremmin kuin tavissokerista tehdyt. En tiedä miksi.

Vatkata olisin voinut pidempäänkin, mutta tuo meidän masiina alkoi kuumentua ja hyytyä niin uhkaavasti, että jätin "jämäkät huiput" vain haaveeksi. Siis ne terävät taikinahuiput, jotka syntyvät vatkainosiin, kun ne nostetaan taikinasta kohti kattoa. Mun huiput olivat ihan nuupallaan...

Mutta pääasia, että marenkitaikina pysyi kulhossa jämäkästi, vaikka nostin kulhon ylösalaisin. Ei tarvinnut lähteä hiuksia pesemään... ;D

Open Café-blogissa kannattaa käydä kurkkaamassa marenkiohjeita.
http://www.openkahvila.com/

miukuli kirjoitti...

Noi marengit on kyllä ihanan näköisiä.
Tulee mieleen eräs lapsuudenystäväni, jonka äiti teki aina syntymäpäiville kerroskakun ja marenkivuoren.Yksi parhaiten säilyneitä lapsuusmuistoja ala-asteajoilta :)

Ylva kirjoitti...

Oi Miukuli, kuulostaa hauskalta! On se vaan mahtavaa, kun eri perheissä on tapansa tehdä asioita ja ne jäävät mieleen muillekin.

Luulen, että mun ja veljeni synttäreiltä on jäänyt mieleen muillekin hedelmäsalaatti ja valtava popparikulho. Monena vuonna siis.

Meidän lasten synttäreillä on vissiin aina voileipäkakku. Vieraat tietää jo tullessaan, että sitä meiltä saa... ;DD