keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Tämä postaus...

Sisältää, taas, tilitystä ja armotonta analysointia...Olen yrittänyt opettaa kaksosille, aika pitkään jo, tietynlaista syy-seurausta. "Jos teet noin, siitä seuraa näin..." Esimerkiksi, jos juokset päin seinää, sinua sattuu. Jos puret veikkaa, häntä sattuu. Jos hän puree takaisin, teitä molempia sattuu, eikä kellään ole kivaa...

Jossain vaiheessa syy-seurauksista alkoi tulla sellaisia ulkoisia syy-seurauksia, eli lähinnä minä aloin jaella Niitä Seurauksia. Yleensä olen pyrkinyt asiassa kuin asiassa siihen, että syy ja seuraus todella kulkisivat käsikädessä. Esimerkiksi: jos ajat vielä kerrankin rundia autotiellä, pyörä lähtee jäähylle.

Meillä siis polkupyörätkin joutuvat jäähylle.

Tai esimerkiksi, jos saat toisen itkemään, sinun tulee saada hänet myös nauramaan. Kumpi on vaikeampaa?

Tällä hetkellä olen tilanteessa, jossa alan laukoa pienistäkin asioista hirveitä ukaaseja. Tänä aamuna alkoi jo ennen aamupalaa parikin nälviminen ja tälle lällättely. Kuuntelin kerran ja heitin heti ukaasin: jos jatkatte toistenne kiusaamista ja pahanolon aiheuttamista, lähtevät pyörät loppuviikoksi jäähylle!

Huomasitteko?

Miten kummassa polkupyörät ja toiselle nälviminen liittyvät yhteen? Ovatko minulta keinot loppu? Kaiken lisäksi ymmärsin heti, että loppuviikko on ihan liian pitkä aika mokomasta asiasta muutenkin ja peruin sanani sen suhteen.

No, niin tai näin, polkupyörät ovat jäähyllä tämän yhden päivän ja huomenna on mahdollista saada taas uudet jäähyt...

Nyt pitää mennä. Kiireessä kirjoitin, mutta nämä asiat nyt mieltäni tällä hetkellä mietityttivät.

Terkuin, Analyysi-Anna

3 kommenttia:

Juhannusruusu kirjoitti...

Ja tieto lisää tuskaa. Suurin osa vanhemmista varmaan tietää, että pitäisi olla johdonmukainen aina ja kaikkialla. Mutta mitä jos ei vaan aina jaksa. Uskon, että teilläkin on perusasiat kunnossa, muuten taitaisi olla vielä hurjempaa menoa. =) Tsemppiä!

miukuli kirjoitti...

Komppaan edellistä!

Ylva kirjoitti...

Kiitos Juhannusruusu ja Miukuli. :)