keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Pääkallo kirjaimellisesti räjähtää?"Mitäs tohtori suunnittelee? Tee värinvaihtokokeiluja ajamalla omat Color Shifters-autosi tämän hullun tiedemiehen laboratorion läpi. Jos auto jää loukkuun tohtorin hammaskalustoon, ei huolta! Pelasta se käyttämällä jättikokoista luurankokättä - yksi napakka isku ja luurangon kallo kirjaimellisesti räjähtää!"

Pääkallo?

Räjähtää?

Ikäsuositus +4-vuotta?


Oletteko huomanneet mainostajien suoltavan väkivaltaa ihannoivaa tekstiä? Ja kuinka lelutehtailijat rakentavat jotain niin kuvottavaa, kuin pääkallon, joka on tarkoitus murskata.

Siis lasten on tarkoitus murskata ihmisen pääkallo.

Hurraa!

Ihan oikeasti. Ostaako joku hullu näitä omille lapsilleen? Tai kummilapsilleen? Olen monistakin asioista sitä mieltä, että ihmisillä on oikeus erilaisiin mielipiteisiin ja asioilla on puolensa ja puolensa. Mutta tästä väkivaltaa ihannoivasta lelusta ja sen mainonnasta olen yhtä ainoaa mieltä, enkä hyväksy sitä puoltavia lausahduksia millään tavalla.

Eli jos joku näkee tuossa lelussa ja sen mainonnassa jotain lapsen kasvua ja kehitystä edistävää ja ylipäänsä hyväksyttävää, niin siitä vaan kertomaan. Minä en sitten vaan usko. Ja turha tulla väittämään, että lapsi oppii pääkallolla leikkiessään voimankäyttöä tai tarkkuutta saati värioppia. Niitä voidaan harjoitella vaikka ihan palloilla vaan, yhdessä vanhempien kanssa. Ja jännitystä saa lapsen elämään muullakin tavoin kuin pistämällä heidät murskaamaan pääkalloja.

Vai onko joku jotain muuta mieltä?

4 kommenttia:

M. Metrossa kirjoitti...

Maailma on aika sairas paikka. Ja tekisi mieli todeta tätimäisellä paatoksella: "toista se oli, kun minä olin nuori", mutta se ei taitaisi pitää paikkaansa :(

Ylva kirjoitti...

Eipä niin. Kanavat vain näiden sairaiden juttujen levittämiseen ovat kehittyneet...

assari kirjoitti...

Järkyttävä peli!

Tosin, oon todennut että maikkarin ja nelosen lastenohjelmat +niiden välissä esitetyt mainokset on sellaisia joita meidän lasten ei tarvitse katsoa. Siellä tulee kanssa kaikenlaista just tähän peliin viittaavaa. En halua, että lapset katsoo miten kaikki menee rikki huitomalla/ampumalla jne. ja sit jollain noitavoimalla tms. on taas eheää ja matka jatkuu.

YLE2 on meidän valintamme ja on aika turvallisia lastenohjelmia. (sitä Syrhämä tai mikä lie en ole antanut lasten katsoa, vaikka vanhempi olisi halunnutkin)

Oon kyllä kuullut erään ex-muskarikaverin äidiltä että estän poikamaisen kehityksen. Hänestä kaikki räiskintä yms. ja varmasti tuo esimerkki pelisikin kuuluu poikien kasvuun.

Ylva kirjoitti...

Assari, meilläkin katsotaan vain kakkosen lastenohjelmia; en voi sietää sitä kaupallisuutta ja niitä mainoksia muilla kanavilla.

Mun mielestä pojat saavat ihan tarpeeksi seikkailua ja jännitystä ilman telkkarin vaikutustakin. Loppujen lopuksihan tv:n räiskintälastenohjelmat (ovat kapea-alaisia ja) vain saavat lasten leikit YKSIPUOLISIKSI. Jos leikit ovat pelkkää räiskintää ja niistä puuttuu oikeasti esim. juoni, niin se ei ole enää edes leikkiä.

Eksyin vähän aiheesta.

Ja jos se, ettei hanki lapselleen esim. leikkipyssyä, estää poikamaisen kehityksen, niin kattia kanssa. Pyssyleikit ovat pojille tyypillisiä ja he keksivät rakentaa kyllä aseensa ihan itsekin, JOS haluavat. Mun mielestä saavat siis rakentaa, mutta minä en niitä meille ostettuna halua.

Ja minusta se, että yllytetään halkaisemaan jonkun pääkallo, ei edistä kenenkään pojan tervettä kehitystä.

Mutta ajattele, jos vanhemmat eivät seuraa ja puutu siihen, mitä lapset saavat katsoa ja millä leikkiä, niin siihen ei puutu kukaan muukaan. Päinvastoin. Kaikki mikä lapsille tuolta töllöstä (tai lelumainoksista) tarjotaan, ei todellakaan ole lapsille hyväksi!