torstai 4. marraskuuta 2010

Ystävyyskapula

Sain tänään ystävyyskapulana hauskan lapsuusmuistoihin liittyvän haasteen Johannalta ja aion vastata siihen samalla, kun odottelen Minin rauhoittumista yöunilleen. Typsykkä laulaa hoilottaa sängyssään siihen malliin, että voipihan siinä jokunen tovi mennä, kun talo hiljenee...

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen: "Mikä sinusta tulee isona?" Opettaja. Ihailin omaa ekaluokan opettajaani valtavasti ja siksi kaiketi myös halusin opeksi. Ihan hirveän kauas en unelmastani ole hairahtanut. ;) Toinen unelma-ammattini oli poliisi. Halusin varmaan pelotella veljeäni, jotta tuo ei muka kiusaisi minua... ;D Viimeksi tunti sitten olin liikenne- ja järjestyspoliisina vessassa lasten hampaidenpesun aikaan.

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareita?
Peukaloisen retket ja Pätkikset telkkarissa. Aku Ankka-sarjakuvat.

3. Lempileikkejäsi?
Paperinukke- ja Barbieleikit. Sain kaikki (kaksi) Barbieni käytettyinä, joista toinen oli varmaan joltain 60-luvulta ja sen tukka oli kynitty lyhyeksi ja meikkejä oli vahvistettu tusseilla. Toinen oli uudempi Daisy, muistaakseni.

Ulkona leikimme Kirkonrottaa ja Tuikkista sekä kotileikkejä ja seikkailuleikkejä. Kiersimme myös lähikirkon seinää (kivijalkaa) ympäri ja se hävisi, jonka jalat osuivat maahan.

4. Parhaat synttärisi ja miksi?
Varmaan ne olivat ne synttärit ekaluokalla, kun se tietty opettaja tuli juhliin mukaan ja toi lahjaksi lukollisen päiväkirjan. Siihen kirjoitin sitten harakanvarpaillani melkein joka päivä, että: "Aamulla söin ja puin. Illalla katsoimme televisiota." =D

Mun ja veljen yhteissynttäreillä oli "aina" kakun lisäksi hedelmäsalaattia.

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?
Juokseminen oli ihan parasta ennen kouluikää ja vähän sen jälkeenkin. Eipä uskoisi... Eka urheiluharrastukseni oli pesäpallo ja pitkäaikaisin ja mieluisin harrastus oli lippupallo.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?
Stray Cats ja vähän myöhemmin Bogart Co. :DD

7. Paras joululahjasi/ muu lahjasi, jonka olet saanut?
Sain nelivuotiaana pattereilla toimivan nauravan nuken ja se on vieläkin tallessa ja jopa käytössä; tosin ilman ääntä. Velipuoleni otti koneiston jossain vaiheessa omiin tieteellisiin kokeisiinsa ja se oli sen koneiston menoa. Auts!

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
Ruvennut nunnaksi.

Ojennan viestikapulan:
- Marialle,
- Pakkasakalle,
- Katille,
- Hannikselle,
- Messille,
- Karkille ja
- Sotkuholistille.

13 kommenttia:

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Tuo järjestyspoliisin homma on niin tuttua! Piti juuri taas laittaa ojennukseen yksi rivistä lipsahtanut perheenjäsen...

Paperinuket olin ihan unohtanut. Piirsin nukkeja itsekin kopioimalla ja sitten piirsin nukelle vaatteita, vaikka kuinka ja monta.

Ja aika yllättävän huomion tein juttuasi lukiessani: mulla ei ollut koskaan Barbia. Nalleja ja nukke oli, mutta ei Barbia.

Ylva kirjoitti...

Joo, vaatteita oli kiva suunnitella ja piirtää ja sitten niitä olikin aikamoinen läjä. :D Mummolleni tuli Seura-lehti ja sieltä saatiin serkkuni kanssa niitä paperinukkeja.

Keräilitkö sinä kiiltokuvia?

Me ommeltiin mun ja mun serkun Barbeille vaatteita vanhalla Singer-ompelukoneella tai käsin. Oi niitä aikoja... ;D Ja tosiaan, sain häneltä ensin sen vanhan Barbin, kun mulla ei ollut omaa ja sitten myöhemmin, kun hän ei enää leikkinyt sillä uudemmalla Daisylla, sain senkin.

Jep, pidä vain rivit ojennuksessa siellä. ;DD

ms kirjoitti...

Oi paperinuket! Ja kiiltokuvia piti keräillä iso kasa :D:D Muistan ne ihanat nallet, perhoset, linnut ja muut eläimet.. ja ne missä oli glitteriä oli (tietysti) ne parhaimmat :)))

Ah, miten mä olin unohtanut pätkikset!! :D:D

Ylva kirjoitti...

Kiiltokuvien keräily oli kyllä joka tytön ykköshommaa!

Yhdellä kaverilla oli monta liimalehtikansiollista (niitä, joissa oli läpinäkyvät välilehdet) ja arvata saattaa, että siinä oli kateudessa pidättelemistä...

Perhoset oli yks suosittu keräilykohde meilläkin, Karkki. Ja soikion muotoiset kiiltokuvat, joissa oli prinsessoja leveine hameineen, vai mitähän hahmoja nuo nyt olikaan...? Ja joku taisi kerätä hevoskiiltokuvia.

Mulla oli monta sivua erikokoisia enkelikiiltokuvia. Esim. niitä, joissa on pelkkä enkelin pää ja siivet (ja kädet eri asennoissa).

Oi niitä aikoja!

Hannis kirjoitti...

Kiitos kiitos, yritän ehtiä JA MUISTAA laittaa tämän eteenpäin!!! Hauska, että tosi samanlaisia muistoja mullakin :-D

Kivaa loppuviikkoa!

terkuin "kohtalotoveri"

Ylva kirjoitti...

Kohtalotoveri, jos meinaat unohtaa tämän kapulan siellä kiireen keskellä, niin käyn muistuttelemassa... jos muistan.

Siis muistanhan mä! ;D

Ja täpinöissäni lueskelen sitten sun vastaukset. :D

maria kirjoitti...

Kiitos haasteesta.
Nyt on muistelot kirjattu ja varovasti haaste heitetty eteenpäin.

Mukavaa viikonloppua!

assari kirjoitti...

Unohdin ihan paperinuket ja kiiltokuvat!

Sun vastaukset oli muuten kivoja.

Sotkuholisti kirjoitti...

Thanks Ylva, haasteeseen on vastattu ja laitettu jo eteenpäinkin :-)

Ylva kirjoitti...

Maria, kiva kun otit haasteen vastaan! Sä voisit kyllä kertoa sen naurattamisbravuurisi meille muillekin... :D

Me leikittiin keinuissa aina kengänlennättämistä, eli otettiin kovat vauhdit ja katsottiin, kenen jalasta lentää popotin pisimmälle.

Kiitos Assari! Meilläkin leikkiporukat olivat muuten usein sekaryhmiä, eli tytöt ja pojat sekaisin. Varsinkin noissa toiminnallisissa leikeissä. Ja se on ollut rikkautta, kun näin myöhemminkin aattelee.

maria kirjoitti...

Moi,

Pakko vielä kirjoittaa että mekin leikittiin keinussa tuota, kenen kenkä lentää pisimmmälle. Tosin kyllä kilpailtiin kuka hyppää pisimmälle myös!

Keinussa otettiin kanssa kovat vauhdit ja vauhtien ollessa kovimmillaan ja laitettiin pää takaapäin alas ja sitten ylhäällä nostettiin ylös - ja vatsanpohjassa tuntui niin mukavasti että!

Ylva kirjoitti...

:D

Arvaa vaan, kellä tulee nykyään huono olo ihan pienissäkin vauhdeissa! Ei pääse enää silleen revittelemään... ;)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Kyllä vain oli kiiltokuviakin. Huomasin kesällä Suomessa käydessäni, että en ole täällä kiiltokuvia edes nähnyt kaupoissa. Tiimarista sitten ostettiin heppa kiiltsikoita. Lapset kyllä vähän ihmettelivät, että mitä hauskaa oli liimata kuvia vihkoon ja antaa tuttujen kirjoittaa sitten tervehdysiä.

Aivan erityisesti olisin halunnut löytää enkeli- ja jolupukki kiiltokuvia. Eivät olleet silloin vielä Tiimariin tulleet.