torstai 30. joulukuuta 2010

Kuppi kylmällä kahvilla, olkaapa hyvät!

Tämän aamun aiheena on: "Kuinka saada kylmää kahvia kaunistamaan päivää, osa XXX."

Taustatietoja:
Rouva Isorouva on yskinyt, röhinyt ja kurlannut yön. Hengittänyt kuin ihmeen kautta jonkin röörin kautta ja juossut siinä välissä laittamassa peittoa Pikkurouvan päälle. Kun Talon Isäntä nousee kukonlaulun aikaan lähteäkseen töihin, Rouva Isorouvasta tuntuu kuin hän ei olisi vielä edes käynyt nukkumaan.

Ihanan aamun iloksi Pikkurouva ei halua enää nukkua, mutta onneksi Talon Isäntä on keittänyt kahvin valmiiksi Rouva Isorouvalle. :)

Alkutilanne on tämä:


Rouvat ovat kantaneet läppärinsä keittiön pöydälle ja aloittavat aamun selaamalla omia lempparikohteitaan. Rouva Isorouva ottaa kuvan ja lataa sen koneelle. Kahvi on siis jo kupissa, kuten kuvasta näkyy.

Sitten napsahtaa vessareissu, jota toteuttamaan tarvittaisiin kokonainen palveluskunta. Nyt siihen halutaan "vain" äiti. Rouva Isorouva jättää siis läppärinsä (ja kahvimukinsa) ja juoksee oikeasti pääkolmantena tytön perässä vessaan. Ja sitten Rouva Isorouva hakee tyttärelleen kasan "niitä oikeita" kirjoja, sillä jos kirjat ovat vääriä, ei tyttökään välttämättä pysy pöntöllä. Omatoiminen kun on.

Rouva Isorouva ehtii juuri asettamaan kannikkansa tuolille, kun veljeksistä toinen huikkaa kodinhoitohuoneesta, ettei löydä puhtaita pikkareita... Rouva Isorouva nousee hätiin, sytyttää valot kodinhoitohuoneeseen ja... "Ahaa, tässähän ne ovatkin!", kuuluu voitonriemuinen huudahdus ja poika heiluttaa pikkareita päänsä yläpuolella. Rouva Isorouva sammuttaa valot, istahtaa pöydän äärelle ja hörppää kahvistaan.

Tarvitaan laastaria.

Veljeksistä se kunnostautunein on raapaissut pikkulegolla veljeään käteen ja todentotta, käsivarressa on verinen naarmu, joka tarvitsee laastaria.

Ai niin, se tytär siellä vessassa!! Onneksi tuo pitää ääntä; mutta voisi kyllä antaa äänimerkkinsä ennen kuin kipuaa alas pöntöltä...

Haalea kahvi tervehtii mukissa, mutta Rouva Isorouva jatkaa hommia. Paitsi että puhelin soi. Mutta missä?!? Rouva etsii puhelimen äänen perusteella ja kun hän näkee sen yöpöydällä, hän hyppää mojovan mahaplätsin sänkyyn ja tarttuu luuriin kuin elokuvassa konsanaan. Rouva Isorouvan kasvoilla viipyy hetken aikaa jopa sellainen tyhmänkarski sankarihymy, ennen kuin hän vastaan puhelimeen.

Lapsia ja äitiä odotetaan pian ulos rymyämään. Kunhan Rouva saisi vain pojille aamupalaa (ja se kahvin juotua).

Lopputilanne: Rouva Isorouva sai tänä aamuna kylmää kahvia. (Eikä koko kööri taida ehtiä ulos ajoissa... Täällä eletään ihan kuin pellossa...)

Voikaa hyvin!

Ei kommentteja: