keskiviikko 11. elokuuta 2010

Sadan Tavaran HaasteSotkuholistin innoittamana aion osallistua Sadan tavaran haasteeseen ja kerätä kodistamme sata tarpeetonta tavaraa joko roskiin tai kiertoon.

Jokin aika sitten Issukan kummityttö tarjoutui ottamaan tavaraa ja vaatetta kirpputoripöydälleen ja saimmekin Kirpparihyllyltämme varastosta jonkin verran tavaraa kiertoon. Silti olen ihan varma, ettei sata tarpeetonta tavaraa ole mikään vaikea haaste. Annan itselleni aikaa syyskuun loppuun. Ja yritän innostaa pojatkin mukaan jollain tapaa.

Tässä periaatteet haasteelle:

*Kerään asunnostani 100 tavaraa, joille ei ole käyttöä tai joiden käyttö on niin vähäistä, että niiden omistaminen ei ole perusteltua.

*Yksittäiset esineet lasketaan tietenkin yhdeksi tavaraksi.

*Massatuotteet, kuten rikkinäiset sukkaparit ja kasa aikakauslehtiä lasketaan yhdeksi tavaraksi. Samoin selvästi samaa sarjaa edustavat tuotteet lasketaan yhdeksi.

*Tavarat joko heitetään roskiin, kierrätetään muille tai myydään.

Ja tässä alkuperäinen haastaja.

8 kommenttia:

ms kirjoitti...

Wau! Samalla tulee tehtyä kiva siivous syksyä varten :) Sellainen kevyempi alku arkeen :) Kuulostaa tosi hyvältä!

Sotkuholisti kirjoitti...

Kivaa! Tsempataan toinen toisiamme :-=

Sotkuholisti kirjoitti...

Kivaa! Tsempataan toinen toisiamme :-)

Ylva kirjoitti...

Sotkuholisti: Joo, tsempataan vaan! Nyt tässä mietin, listaisinko kaikki "menetetyt" kamppeet, vaiko numeroisin vain, jolloin pysyn ajantasalla, kuinka monennessa tavarassa ollaan menossa.

Karkki: Se on joo semmonen KEVYEMPI alku arkeen. ;) Jostainhan se on luovuttava, joko lievästä ylipainosta tai ylimääräisestä tavarasta. Toisaalta, teki kumpaa vaan, niin tulee kevyempi olo. :) Halit sinne!

Sotkuholisti kirjoitti...

Musta listaaminen on hauskaa. Suosittelen. Silleen näkee kuinka typeriä asioita sitä onkaan aikoinaan hillonnut. Ehkä se myös toimii samalla tavalla kuin ruokapäiväkirja tai budjettiseuranta. Näkee konkreettisesti listalta mitä on tullut nurkissaan jemmattua. Ja ehkä osaa varoa jatkossa :-)

(ja nyt tajuun olla laittamatta kahta viestiä peräkkäin :-)

Ylva kirjoitti...

Totta. Sulla on tosi kivasti kuvat ja selvitykset siitä, miten se tavara on odottanut pitkään lopullista kohtaloaan. Tuollaisen dokumentoinnin ansiosta oppii ihan varmasti. Mulla on jotain kasassa, mutta suuremmat tyhjennykset ovat vielä edessä...

(Mun ei pitänyt julkaista sun molempia viestejä, mutta hups vaan, sormet olivat nopeammat kuin pää.):D

brb bob kirjoitti...

Haaste otettu vastaan. Olen viime vuonna vähentänyt turhaa tavaraa kirppareilla, mutta vielä löytyy vaikka mitä!

brb bob kirjoitti...

Otan haasteen vastaan. Viime vuonna alkanut vimmattu tarve päästä eroon turhasta jatkuu hienosti tällä tavoin!