maanantai 29. marraskuuta 2010

Joulupuuhastelut on nyt aloitettu


Ensimmäisenä adventtina alkoivat meidän perheen jouluvalmistelut ulkovalojen säädöillä ja kynttelikköjen esiintulolla. Ja sitten oli ihan pakko kaivaa pakastimesta piparkakkutaikinaa ja syöd... (eiku) leipoa muutama joulupossu, tähti ja sydän. Tosin täytyy tunnustaa, että jossain vaiheessa kävi ihan vähän kyllä mielessä, että olisipa noloa, jos äiti tukehtuisi ahneuksissaan raakaan piparkakkutaikinaan vähän sen jälkeen, kun on ensin säännöstellyt omien pikkunasujensa taikinanmaistelua...

Ihan siis kokemuksen rintaäänellä opastankin nyt, ettei saa ottaa liian isoja maistiaispaloja siitä ihanasta piparkakkutaikinasta (joka meillä oli siis hyväksi havaittua valmistaikinaa).


Muotoilimme myös kolmen pienen piparkakkutalon osat ja nyt sitten odottelemme, että saan aikaiseksi koota ne sulalla sokerilla. Mielellään ilman palovammoja. Ja koska meidän talojen katot katetaan aina karkeilla, niin niitäkin pitäisi varmaan käydä hakemassa.

Kuten huomata saattaa, meillä mennään hieman löysin rantein näiden jouluvalmisteluiden kanssa. Toivoa sopii, että rento meininki jatkuu ihan jouluun asti (tai jopa sen yli); ettei synny mitään viimehetkenpaniikkia...

Nyt toivotan mukavaa viikkoa kaikille ja menen lasten kanssa katsomaan lastenohjelmia. Aloitin eilen "Ehkä Pienen Joululahjan" neulomisen, jota voisin siinä samalla jatkaa. Sen enempiä en taida nyt kertoakaan, sillä se on vähän niinkuin Tonttujuttu. ;) Jos se ei valmistu ajoissa, niin annan lahjan sitten vaikka tammikuussa...

6 kommenttia:

maria kirjoitti...

Samanlaisia touhuja on näköjään meillä ollut. Mukavaa joulun odotusta.

M. Metrossa kirjoitti...

Mekin tehtiin piparkakkuja, ja täytyy sanoa, että olin aika ihmeissäni, kun osa niistä päätyi ihan uuniin asti! :D

Ylva kirjoitti...

Suomessa on tuoksunut sunnuntaina siis Joululle! Niin moni on leiponut pipareita.

Jos piparkakut pääsevät uuniin asti, on syytä palkita itsensä... hmmm... joulupipareilla (ja glögillä)!

assari kirjoitti...

Ihanaa piparinleivontaa! :)

Meillä onkin melkein puunattu koti, siis ihan kokonaan. (ajattelin puunata kaiken nyt valmiiksi joulua varten ja päästä ihan perus imuroinnilla yms. tavissiivouksella siinä ihan joulunalla) Sitten onkin enää katsominen, ettei taas lelut saa jalkoja alleen ja valtaa koko kotia. Meillä on nimittäin kumman omatoimisia leluja ;)

Hannis kirjoitti...

Mulla on ehkä maailman eniten piparimuotteja - yksi prisman muovikassi täynnä :-) Voisi olla järkevää ruveta taas leipomispuuhiin, että meidän Jooki saisi käyttää kaikkia muotteja. Tää hänen lempparipuuhaansa :-)

Mun äiti oli kuulemma kerran pienenä syönyt koko piparitaikinan salaa yöllä! Apua... Mä en kykenisi..

Ylva kirjoitti...

Assari, mä nostan kohta yhen pikkupiparin sun kunniakses, kun oot jo saanut puunattua paikat joulua varten! Fiksua kyllä, sillä meillehän kävi yksi joulu ohrasesti, kun sairastuin juuri siivouspäivää edeltävänä iltana (varmaan siis aatonaattoa edeltävänä iltana) ja sitten issukka yritti yhtäaikaa siivota ja paimentaa lapsia... Siivoukset kannattaa siis tehdä ajoissa, jos meinaa isommin siivota. :)

Hannis, multa olis varmaan tullut oksu, jos oisin syönyt yhtään enempää sitä taikinaa... ihan kiitettävästihän sitä hävisi nytkin kyllä.

Osta säkin vaan valmistaikinaa, niin saat helpotettua rumbaa siellä kotona. Ja Jooki on jo onneksi niin iso, että pärjää hyvin pienin avuin.

Mutta ne kaksi höpönassua kannattaa pitää kaukana taikinasta. Meillä ainakin tuo pimu NUOLI omaa taikinakönttiään niin antaumuksella, että niitä pipruja ei sitten kahvipöydässä nähdäkään... ;)

Ihana kuulla susta, Hannis!