sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Tehokas vai järkevä?

Mini nukkuu, Kaaharikalle katselee elokuvanloppua ja Ralliroope on issukan kanssa jalkapallotreeneissä. Minä jahkaan kahden välillä, ruvetako iltapäiväkahvin jälkeen imuroimaan, pesemään lattioita ja siivoamaan vessoja; vai lähdenkö muun poppoon kanssa pulkkamäkeen.

JOS jäisin siivoamaan, saisimme nauttia siisteydestä ja sen tuomasta hyvästä olosta. JOS taas lähtisin pulkkamäkeen, saisimme rymytä koko perheen voimin YHDESSÄ. Harvinaista herkkua, joka houkuttelee ihan hurjasti.

Ollako siis tehokas vai järkevä?

Aamulla siivosin keittiöstä tavararöykkiöt pois ja laitoin vihdoinkin joulukapan ikkunaan. Meillä on ollut yli kymmenen vuotta samat vihreät jouluverhot kapalla sekä ilman, joten johan se olikin aika vaihtaa väriä ja verhoja. Ostin punaisen sydämellisen kapan kympillä alennuksesta.

Nyt tuoksuu kahvi jo nenään. Pannu on kuumana ja kahvittelemme heti, kun futarit tulevat. Ja täytyypä tässä suitsuttaa sitäkin, että on se vaan hienoa, että valmistorttutaikinaa saa maidottomana. Niin kätevää, että... ;)

Mukavaa lauantai-iltaa teillekin!

(Taidan lähteä sinne pulkkamäkeen.)

Ps. Tervetuloa lukijaksi, Suvi!

5 kommenttia:

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Tämä on tämä ikuisuuskysymys. Olen huomannut, että kun saan jonkin kohdan putsattua on se vielä hurjemmassa kunnossa kahden tunnin jälkeen. Kyllähän puhdas ja siisti koti on ihana asia, mutta toisaalta niitä hetkiä kun pääsee pulkamäkeen pitää vaalia.

Mä äänestäisin pulkkamäen puolesta :)

TIINA P kirjoitti...

Oi, niin monta postausta on jäänyt väliin sairastelun vuoksi, että nyt yritän ottaa kaiken kiinni :) Teillähän on tapahtunut vaikka ja mitä. Joulua selvästi jo odotellaan. Nyt vietetään 2. adventtia, joten nautitaan ensin siitä. Mukavaa adventtipäivää!

Ylva kirjoitti...

No niin, ja jos joku alkaa olla huolissaan tämän rouvan päänupin toimivuudesta, niin olkoon rauhassa. Tajusin siis ihan itsekin (hetki sitten), että nyt on sunnuntai; ei lauantai. Tuo ylimääräinen vapaapäivä on saanut minut ihan täpinöihin ja sekaisin... (seli, seli)

Johanna, kaipaan hurjasti koko perheen yhteisiä tempauksia. Minusta me voisimme siivota yhdessä, käydä pulkkamäessä yhdessä ja vielä laittaa ruokaakin yhdessä. Ajan kanssa, koko perhe. Sillä arki erottaa meidät toisistamme ja viikonloput saavat yhteen.

Nyt kävikin niin, että lähdin naapurirouvan ja issukan kannustamana zumbaamaan (kun en arkena pääse) ja menemme koko perhe sinne pulkkamäkeen huomenna aamulla. Kun on se kolmas tärkeä vapaapäiväkin, maanantai ja itsenäisyyspäivä.

Pakkasakka, aivan ihanaa, että olet tervehtynyt. En osannut arvatakaan, että olit ollut niin kipeänä. Ja adventtisunnuntaita vietetään täälläkin, vaikka lauantaista aiemmin höpöttelinkin... Oikein mukavaa iltaa teille sinne!

assari kirjoitti...

Kannatan pulkkamäkeä. Vaikka tähän mennessä olet pulkkaillut tai siivonnut.

Meillä koti pysyy tiptop vain sen ajan, kun olen yksin kotona ;)

assari kirjoitti...

näköjään zumbasit ;) Koskahan opin lukemaan ensin kommentit ja sitten kommentoimaan itse? Paljonkohan toistan muita kommenteissani...