tiistai 5. lokakuuta 2010

Kolmen Pienen Possun päivä

Eli, mitä tapahtui varikolla lokakuun neljäntenä päivänä vuonna 2010. Äitipossu kertoo näin:

klo 7.40
Herätys, kun Mini kömpii viereen ja aloittaa iloisen kujertelun sekä kylkeen potkimisen. Myös Kaaharikalle herää kujerteluun ja käy tuttuun tapaansa herättämässä Ralliroopen. Suoritetaan aamun huoltohommat aamupisuineen ja -pesuineen. Lapset kömpivät sohvalle katsomaan Muumeja digiboxilta.

klo 8.10
Laitan kahvin tippumaan ja hörppään Allut. Laitan pyykinpesukoneen päälle.

klo 8.20
Puen päivävaatteet ja kipaisen hakemassa sanomalehden postilaatikosta.

klo 8.25
Nyt on Äidin oma aamukahviaika pikku keskeytyksineen.

klo 8.40
Annan Minille aamupalaa ja pojat saavat katsoa vielä yhden haluamansa lastenohjelman. Tyhjennän astianpesukoneen ja annan pojillekin aamupalaa. Palauttelen välillä vaeltelemaan lähtevää lasta omalle paikalleen ja pyyhin yhdet kaatuneet maitolasilliset pöydältä.

klo 8.55
Lapset pesevät hampaansa ja pukevat päivävaatteensa. Tämä on ns. kivireki-vaihe, joka saattaa toisinaan kestää ja kestää. Pahimmillaan päivävaatteiden (sukkapari, T-paita, collegehousut ja pitkähihainen paita) pukeminen voi viedä toiselta pojalta puolitoista tuntia. Tänään selvittiin hieman nopeammin, sillä otin jäkätys-vaihteen käyttöön. Liekö hyvä sekään? Petaan siinä sivussa lasten sängyt.

klo 9.20
Jippii! Lasten leikit alkakoon ja itse siivoilen vielä loputkin aamupalajutut pöydästä pois.klo 9.30
Sängyn petaaminen ja hampaiden pesu. Tässä vaiheessa ehdin vilkaisemaan myös peiliin. Meikkailen keittiön pöydän ääressä, missä Kaaharikalle on aloittanut legoleikkinsä.

klo 9.40
Laitan pyykit kuivumaan ja kuivausrumpuun. Jatkamme touhuja keittiössä: Kaaharikalle rakentelee ja Mini piirtää. Kirjoitan reissuvihkoon viestin ja kuuntelemme musiikkia. Miniä alkaa tanssittaa ja hän pyytää minut mukaan tanssilattialle.klo 10.15
Toimitamme varikkokäynnit vessassa ja puemme ulkovaatteet. Kyseessä on Kivireki II ja eteisestä kuuluu ärinää ja murinaa, kun vaatteet eivät meinaa mennä kaahareiden päälle.

klo 10.38
Olemme autossa ja valmiita hakemaan eskarikaveri kyytiin.

***

klo 12.50
Palaamme Minin kanssa tunnin aikataulusta jäljessä kyläilyreissulta. Lämmitän ruoan ja yritän saada väsymyksestä kiukkuisen tytön maistamaan ruokaa.

klo 13.15
Mini pisulle, nassun pesulle ja nukkumaan. Tällä kerralla en lue kirjaa laisinkaan, vaan laulan ja paijailen vaan.

klo 13.3o
Alkaa äidin oma aika kalenterin, kännykän ja tietokoneen äärellä.

klo 14.45
Herättelen Minin ja lähdemme hakemaan poikia esikoulusta.

klo 15.25
Olemme vieneet eskarikaverin kotiin. Pojat hilppasevat sisälle vain käydäkseen vessassa ja vaihtaakseen vaatteet. Sitten he karauttavat pyörillä kaverin luokse leikkimään. Kaveri asuu ihan tässä samalla "pellolla". Annan Minille välipalaa.
klo 16.10
Lähdemme ulos pyöräilemään Minin kanssa. Tyttö polkee ja minä juoksen perässä.

klo 17.12
Tulemme typsyn kanssa sisälle lämmittämään eilistä ruokaa. Pojatkin tulevat kotiin. Toinen on unohtanut kaverin luokse piponsa ja ulkohousunsa, toinen pyöräilykypäränsä. Keskustelemme aiheesta (tuskin viimeistä kertaa).

klo 17.20
Issukka tulee töistä ja käymme syömään.

klo 17.50
Issukka lähtee prätkäajelulle ja teen lettutaikinan. Kipaisen nettiin ja palaan siivoilemaan keittiötä. Minin vessahommat keskeyttävät siivouksen ja ovikellokin soi juuri, kun saan autettua tytön pöntölle. Neuvottelen ovensuussa siitä, voivatko pojat lähteä ulos naapurikaverin kanssa. Loppujen lopuksi kaveri, pojat, tyttölauma ja yksi äiti lähtevät leikkipuistoon. Jatkamme Minin kanssa varikkopuuhia ja sen jälkeen keittiöhommia.

klo 18.35
Letunpaisto alkaa.klo 18.45
Issukka palaa kotiin ajelultaan ja lähtee samantien pinoamaan polttopuita pihalle. Ensi talvesta on tulossa kuulema kylmä, sanotaan.

klo 19.25
Letut on paistettu ja hilppasen ulos juttelemaan naapuriäidin kanssa. Pojat tulevat samaan aikaan kotiin ja kohta pihalla kirmaa yksi iso ja toinen pienempi kalsari- ja sukkahoususankari sukkasillaan. Huomautan asiasta aika kovaäänisesti ja lapset kirmaavat sisälle.

Minulla on pahat aavistukset mielessäni, mutta juttelen naapuriäidin kanssa asian loppuun ja lähden sisälle. Siellähän ne rakkaudenhedelmät ovat, kaikki kolme, kiivenneet pöydälle syömään lettuja sormin. Perskutarallaa!

Pikkupossut!

Lettukestien jälkeen on suihkun ja muiden iltatoimien aika.

klo 20.05
Luen pojille iltasadun sohvalla. Issukka on jo peitellyt Minin pehmeän peiton alle Norsun ja Pikku-Nallen kanssa.

klo 20.35
Laulan vielä pojille iltalaulut ja lössähdän sen jälkeen sohvalle. Tänään on äidin oma karkkipäivä!

2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kivan kuuloista arkea =) Meilläkin on tää sama "kivirekivaihe", taidankin ottaa nimityksen käyttöön, koska se kuvaa sitä NIIN hyvin!

Ylva kirjoitti...

Jep, noissa pukemistilanteissa tuntuu välillä todella siltä, kuin kivirekeä perässään vetäisi. Niin työlästä se on, kun yrittää saada lapset pukemaan ja siirtymään seuraavaan paikkaan tai hommaan.

Mulla on ollut takataskussa jos minkälaista jippoa ja kannustinta, mutta kun ne eivät ainakaan tuon toisen pojun kanssa kotona toimi.

Voimia kivirekihommiin!