torstai 28. lokakuuta 2010

Pullia, olkaa hyvä!


Tässä on Leipuri Hiiva ja hän leipoo pullapyöryköitä nimeltä "Piilotetut Rusinat".


Tässä on Neiti Jauho, joka napsi tarkkuudella asettelemansa rusinat pullista suuhunsa. Ja siinä sivussa vähän myös taikinaa...


Kun Neiti Jauholta loppui taikina, hän nautti suunnattomasti pelkästä jauhojen pyörittelystä.


Leipuri Hiivan, Neiti Jauhon ja Herra Pullanpyörittäjän herkkkunisut onnistuivat täydellisesti, vaikka äitinsä Rouva Dementikko unohti taikinasta kananmunat ja paistoi pullia uunissa silleen erittäin kypsäksi asti. Onneksi käry ei käynyt.

Olkaapa hyvät!

4 kommenttia:

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Hienot pullat! Ja nyt täytyy sanoa, että alkoi omatunto kolkuttaa. En ole pitkään aikaan leiponut pullia. Lapset tykkäävät erityisesti korvapuusteista, jotka teen paperisiin leivosvuokiin. Tästäpä sainkin ajatuksen viikonlopuksi.

Teidän leipurit on hurjan suloisia!

Ylva kirjoitti...

Voi Johanna, anna omantunnon kolkutteluille kyytiä leipomalla muutamat puustit. :) Sitten keität hyvät kahvit tai nautiskelet pullat kylmän maidon (tai kuuman kaakaon) kanssa. Njam!

Korvapuustit on kyllä ihan parhaimpia, kun niissä on sitä rasvaa ja sokeria enempi... hih. Mä tein niitä, mutten tohtinut laittaa niistä nyt kuvia, kun nuo murmelien pullat oli jotenkin enempi "syrämellä" tehtyjä.

Otin pojistakin ihanan hyväntuulisia kuvia, mutten niitäkään täällä näyttele, kun ovat niin kasvokeskeisiä.

Pullantuoksuista viikoloppua! :D

assari kirjoitti...

Tosi ihania kuvia. Niin ja noista kommenteista tuli ihan juuri leivottujen korvapuustien& kylmän maidon maku suuhun. Ai, että pitäisköhän sitä taas leipoa jotain! ;)

Leivontahetket on kyllä ihan parhaita. Vaikka ainakin meillä se tarkoittaa että niitä jauhoja on muuallakin kuin leivinlaudalla. ;) Vanhempi junkkari on muuten tosi taitava pyörittämään pikkupullia, oikein yllätyin tässä taannoin. Leipä ei vielä onnistu, poikien ruisleivät näyttää aina ihan vaasan ruispaloilta. Ne on sellaisia ei-pyöreitä ja pieniä. :D

Ylva kirjoitti...

Oi, te ootte leiponeet ruisleipääkin!! Me ollaan leivottu vain sämpylöitä ja pullaa, mutta joskus voisin kokeilla lasten kanssa kyllä karjalanpiirakoita... Niissä voin huoleti sanoa, että joo, lasten tekemiä on... Mun tekemiä kun ei varmaan erota niistä lasten tekemistä, hih. ;)