torstai 7. lokakuuta 2010

Pyöri Ympyrää-päiväJulistin aamulla mielessäni Pyöri Ympyrää-päivän alkaneeksi. Etsiessäni pojille puhtaita päivävaatteita heidän kaapeistaan, kuivausrummusta ja kodinhoitohuoneen pöydältä, pyörin ympyrää ihan kirjaimellisestikin. Välillä kainalossani roikkui jo Issukankin jonkinsorttinen pikeepaita. Hain, vein, palasin ja hain... Samaa rataa useampaan otteeseen. Kävi taas mielessä, ettei kenelläkään muulla perheellä ole tällaista härdelliä päivävaatteiden ympärillä kuin mitä meillä on tämän tästä. Eli joka päivä.

Kuinka ollakaan, kun tuli aika pukea se vaivalla kokoon kerätty asukokonaisuus, alkoivat sembalot myös Kaaharikallella. Kun äitinsä jatkoi teeman mukaista reippailua oman vaatekertansa haussa, otti nakupelle poika hyvän otteen päivän paidasta ja alkoi pyörittää sitä kuin moukarinheittäjä konsanaan. Viuh, viuuh, VIIIUUUUUH... Sitten paidasta tuli propelli ja Ralliroopekin oli jo ihan täysillä mukana juonessa: juoksi Kaaharikallea ympäri niin, ettei propellipaita osunut häneen. No, siinäpä venyttelivät paidanhelmaa, eipähän tarvitse ihan heti olla ostamassa uutta paitaa kasvavalle nuorukaiselle. Ja eivätpähän olleet pahanteossa missään nurkan takana, kun siinä silmieni alla kisailivat.

Myöhemmin ympyräteema jatkui Minin piirrustaessa kynillään keittiönpöydän ääressä. Ensin hän piirsi hyvin keskittyneesti ja nautiskellen paperille äidin, sitten itsensä ja kolmanneksi ainakin 28 vinhasti pyörivää ympyrää. Ja hauskaa oli, naurusta päätellen.

Jännityksellä odotan, kuinka teemapäivä jatkuu. Illalla on ainakin Kaaharikallen telinejumppa ja eskarin vanhempainilta. Pyörimme varmaan niissäkin tavalla jos toisellakin.

Ps. Onneksi tämä Pyöri Ympyrää-päivä ei sattunut huomiselle, sillä silloin on pojilla valokuvaus eskarissa. Täytyy toivoa, että kyseessä on todella vain yksi teemapäivä; eikä kokonaista Pyöri Ympyrää-viikkoa!

Ei kommentteja: