sunnuntai 18. lokakuuta 2009

To do-lista

Hannis teki to do-listan omassa blogissaan. Kehui myös kyseistä listaa toimivaksi, eli sen minkä listaan kirjaa, tulee myös tehdyksi. Pakko kokeilla! Elämme nimittäin kaaoksen keskellä, mikä ei ole varmaan mikään yllätys sinänsä. Voisin kokeilla tehdä to do-listan myös poikien kanssa, jos miettisivät vaikka kolme asiaa, jotka tekisivät tietyn ajan sisällä. Toinen pojista on huithapeli, mutta toinen tykkää järjestellä tavaroitaan.

Mun lista olis varmaan tällainen, näin alkuun:

Eteinen:
* Osta metallinen korihässäkkä eteisen kaappiin.
* Siivoa eteisen kaapit.
* Siivoa kenkäeteinen.
(Meillä tuulikaappi on kenkäeteinen, sillä se kuvaa kyseistä paikkaa PALJON paremmin.)

Ja listanteko jatkuu:

Keittiö:
* Siivoa keittiön kaapit.
* Vie ylimääräiset astiat kirpparilaatikkoon varastoon.

Kodinhoitohuone:
* Pese pyykkiä. Pese pyykkiä monta koneellista.
* Järjestele puhtaat pyykit kaappeihin asti.
* Laita pieneksi jääneet lastenvaatteet omiin pusseihinsa.
* Siivoa kodinhoitohuoneen kaapit.
* Päivitä siivousvälineet ja siivouskaappi.

Piha:
* Siisti kasvimaa-alue ja tee päätökseen syyshommat siellä.
* Aloita haravointiurakka.
* Hanki talvikoristukset etukuistille. Vihdoinkin!

Lasten hommat:
* Tee hommalista poikien kanssa.
* Askartele hommataulukko poikien kanssa.
* Auta poikia toteuttamaan hommansa.

Muuta:
* Hanki kirppispöytä ja vie astiat, vaatteet yms. romppeet sinne.
* Muista pyytää ajoissa isovanhemmilta lastenhoitoapuja sille kirppisviikolle.

Eiköhän tämä riitä näin ensalkuun. Paljon on muutakin mielessä mm. työhuoneen suhteen, mutta tuskinpa ylitsepursuava lista on toimiva...? Teen nämä ja palailen sitten taas uuden listan kanssa kehiin.

Nyt ulostan tämän listan ja laitan sen jääkaapin oveen. Siis TULOSTAN.

Ja eikun hommiin!

Kiitos Hannikselle inspiksestä!

Kävin katsomassa kesken listan tekoa Kaaharikallea, jonka piti olla päivälevolla, ellei jopa jo unessa. Oli semmoinen kutina nimittäin, että piti mennä katsomaan. Siellähän tuo heppu istua kökötti nukensängyssä ja oli sitä ennen raahannut melkoisen tavara-arsenaalin sänkyynsä. Ja tuo nukensänkykin oli siis heppusen omassa sängyssä. Tiedä sitten, mitä kirpulla oli ollut mielessään, mutta tyhjensin sängyn ylimääräisistä romppeista sen enempiä kyselemättä ja peittelin kyseisen herrahenkilön torkkupeiton alle. Jokohan tuo nyt jo nukkuisi...

2 kommenttia:

Hannis kirjoitti...

Moikka! Kiva, että inpiroiduit :-) Täällä tämä puuhaaminen hiukkasen hidasta kahden kaverin takia.. Nauratti vaan, kun meidän Jookihan on nyt saman ikäinen, 2004 kesällä syntynyt viisivuotias, että teillä näitä samoja kaksin kappalein :-) Meillä homma kaksosten kanssa vielä edessä!! Millä viikolla teidän poitsut muuten syntyvätkään
? Lueskelin juttujasi ja tosi paljon samanlaiset fiilikset oli minulla, kuin mitä syyskuun synttäripostauksessasi kirjoitit. Siis silloin kun näm pienet keskosina syntyivät.. Onneksi se aika on jo ohi!

Ylva kirjoitti...

Niin, toisaalta on onni, että aika kuluu niin nopsaan ja ne raskaatkin ajat siinä samalla. Meillä pojat syntyivät rv 30+5.

Sunkin kuviasi (kaksosista) katsellessani muistuvat meidän vauva-ajat mieleen... Ihanat pienet kääryleet! Niin hauraita ja samalla niin vahvoja. :0)