perjantai 11. maaliskuuta 2011
Juuresrieskat
n. 2½ dl juuressosetta (perunaa, porkkanaa, ihan vähän lanttua)
½ tl suolaa
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
Juuressoseeseen lisätään muut aineet ja taikinasta taputellaan kaksi noin 1cm:n paksuista rieskaa. Paistetaan 250C asteessa 15-18 min.
***
Eilen tein Minille ja itselleni ihan vahingossa juuresmuussia. (Eli ensin ajattelin vain keittää juureksia, mutta sitten teinkin muussin.) Meidän lapset tykkäävät peruna-porkkanamuussista, jota kutsun Aurinkomuussiksi, mutta tässä perunasoseessa oli lisäksi ihan vähän lanttua. Tätä aurinkoista muussia jäi tasantarkkaan 2½ dl, joten tein siitä juuresrieskoja illalla.
Ne olivat niin hyviä, että lapset olisivat voineet syödä niitä paljon, paljon enempi! :D
Perunarieskojen ohjeen, johon olisi tullut siis sämpyläjauhoja ja ohrajauhoja, nappasin kirjasta Parasta kotiruokaa; Liimatainen Aura (WSOY). Nyt vain sovelsin aika paljon...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti