perjantai 11. maaliskuuta 2011

Juuresrieskat



n. 2½ dl juuressosetta (perunaa, porkkanaa, ihan vähän lanttua)
½ tl suolaa
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja

Juuressoseeseen lisätään muut aineet ja taikinasta taputellaan kaksi noin 1cm:n paksuista rieskaa. Paistetaan 250C asteessa 15-18 min.

***

Eilen tein Minille ja itselleni ihan vahingossa juuresmuussia. (Eli ensin ajattelin vain keittää juureksia, mutta sitten teinkin muussin.) Meidän lapset tykkäävät peruna-porkkanamuussista, jota kutsun Aurinkomuussiksi, mutta tässä perunasoseessa oli lisäksi ihan vähän lanttua. Tätä aurinkoista muussia jäi tasantarkkaan 2½ dl, joten tein siitä juuresrieskoja illalla.

Ne olivat niin hyviä, että lapset olisivat voineet syödä niitä paljon, paljon enempi! :D

Perunarieskojen ohjeen, johon olisi tullut siis sämpyläjauhoja ja ohrajauhoja, nappasin kirjasta Parasta kotiruokaa; Liimatainen Aura (WSOY). Nyt vain sovelsin aika paljon...

Ei kommentteja: