maanantai 3. tammikuuta 2011

Suivaantunut susiemoEi oo periaatteessa mittää asiaa, eikä liioin näytettävääkään, mutta ajattelin ilmoitella, että täällä ollaan. Jomman kumman pojan ottama jouluaattokuva on tuossa ylhäällä. Seuraava otos olikin erikoislähikuva Ralliroopen hampaista ja töpselinenästä... Meinasin laittaa senkin, mutta antaapa nyt olla vaan. ;)

Sen verran voin kyllä tässä ikään kuin ohimennen valittaa, että kun vein aamupäivällä pojat eskariin, niin saimme kuulla kaupungin ottaneen säästösyistä avustajan pois ryhmästä. Niin, että taivas varjele! Samanaikaisesti nimittäin ojensin opelle kirjekuoren, jossa mainittiin ehdottomasta ryhmäavustajan tarpeesta.

Että nytkö Se Taistelu jo alkaa?!?

Suivaantuneena avustajan poisotosta en ajanut suinkaan suoraan mihinkään kaupungin toimistoon; vaan mummoni luokse lohtukahville. Kun nyt nukun ensin yön yli ja annan verenpaineen ja aatosten tasaantua, niin joku taho voi ottaa minut jopa pikkuisen vakavammin kuin tuohtuneena vouhottavan leijonaemon. Tai susiemon, kun nyt kerran Suomessa ollaan.

Jos joutuu ärjymään, niin parempi ärjyä asiaa kuin asiattomuuksia...eikö?Tässä Se töpselikuva nyt on kuitenkin. Olkaa onnellisia ja voikaa hyvin!

Ylva

10 kommenttia:

assari kirjoitti...

Noi on kummallisia päätöksiä ja aina säästösyistä kajotaan joko lapsiin tahi vanhuksiin. Ei kuitenkaan mihinkään epäoleelliseen joita varmasti joka kunnasta löytyisi. Missäspäin Suomea se oli, kun lapsilta meinattiin säästösyistä jättää joulujuhla pois mutta kaupungin työntekijöiltä pikkujouluja ei? Muistaisin tällaisesta jostain lukeneeni syksyllä. Eli siis kaunpunginisät ja päättäjät säästävät ihan mistä sattuu, mutta eivät itseensä liittyvistä.

Voimia sinne! Ärjymisestä muuten vinkki: älä ärjy olenkaan. Ole jämptin ja tiukan kuuloinen, mutta ystävällisesti. Siten saa yleensä parhaan kokemuksen, ainakin mulla on toiminut niin siviilissä kuin töissäkin. Paina ärjyntävaihde vasta sitten päälle jos vastapuoli alentuu moiseen. ;)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Auts! Jopas sattui. Taas lapsilta palveluja vähemmäksi. Ei mitään uutta auringon alla.

Lasten ottamat kuvat ovat hauskoja!

Ylva kirjoitti...

Juu, en ole periaatteessa ärjyjätyyppiäkään, mutta mistä sitä ikinä tietää... Mutta kuten sanottu, oli ihan hyvä mennä ensin lohtukahville mummolle ja ottaa aikalisä. ;)

Sitäpaitsi, voi olla, ettei ole töihin mitään asiaa, jos rupeen kovin ärjymään. Asiasta sanon kyllä, mutten ihan miten sattuu...

Kiitti sulle, Assari!

Ylva kirjoitti...

Oho, Johanna! Oltiinkin samanaikaisesti täällä viestiboxissa. Juu, ei ole mitään uutta auringon alla.

Ei oo helppoo kellään, vähiten niillä työntekijöillä, joiden oletetaan jaksavan työtaakkansa alla tehdä laadukasta kasvatus- ja opetustyötä ilman riittäviä resursseja (eli esim. sitä ryhmäavustajaa)...

Täällä tapahtuu taas, joten pitää mennä... Halit sulle!

Hannis kirjoitti...

Ähh... tää on just tätä. Lapset on aina se eka säästökohde. Tai siltä tuntuu! Meillä lopetetaan kilpajuoksulla pieniä päiväkoteja ja sit huomataan ettei ne kaikki mahdukaan niihin suuriin yksiköihin. Huvittavinta on se, että meidän lähipäiväkoti on suuri ja sinne ei ole kukaan lähialueen lapsista edes saanut paikkaa, kun se on niin täynnä. Kaikki sijoitettu vähän kauemmas niihin pieniin päiviksiin. Tää on niin sekopäiden hommaa.

assari kirjoitti...

Ihan pakko udella: Otitko yhteyttä ja paraniko asia yhtään? Toivon, että ne siellä jossain tajuavat tehneensä virhepäätöksen ja korjaavat sen myös.

Ylva kirjoitti...

Hannis, tuo kuulostaa ihan tutulta linjaukselta täälläkin päin, että suljetaan pieniä yksiköitä ja sullotaan lapsia isoihin taloihin. Sitten huomataan, että kaikki eivät mahdu ja tulijoita olisi ovista sekä ikkunoista...

Assari, juttelin aamulla vielä asiasta open kanssa ja sain lisävalaistusta. Korostan, ettei kukaan riko mitään lakia ja sisäisin siirroin ja työaikajärjestelyin asia on jo paremmalla mallilla.

Oli vain niin surkuhupaisaa, kun samanaikaisesti sain kuulla avustajan lähdöstä, kun ojensin ryhmäavustajatarpeesta lausunnon. Kyseinen lausunto koskee nimenomaan koulua (ei suoraan esikoulua).

http://assarinajatukset.blogspot.com/ kirjoitti...

En sitten missään nimessä olettanut, että joku jotain lakia rikkoisi. Vaan sitä tarkoitin, että jos kerran on todellinen tarve johonkin (joka on siis oikeasti todettu jossain ja kirjoitettu mustaa valkoiselle) ja se poistetaan olisi tietenkin toivottavaa (ja suotavaa) saada se takaisin.
Meillä ei omakohtaisia kokemuksia mistään tällaisista ole ja toivon ettei tulekaan.

Nyt sain kommentistasi kuvan, että pidät minua yhtä hourupäänä kuin itse pidin erästä vierasta naisihmistä. Olin vanhemman junkkarin ollessa muutaman kuukauden ikäinen omassa kotikaupungissa äitini kanssa ostoksilla. Pysähdyimme suojatien kohdalle odottamaan kadun ylitystä. Juttelimme kaikessa rauhassa ja emme tod. olleet aikeissa ylittää katua sillä autoja meni paljon. Erään valkoisen auton mentyä juurikin siitä suojatien kohdilta tuli jostain nainen joka vaahtosi "se meinasi ajaa ylitse vaunujen, kyllä minä sen näin... ...tulen tarvittaessa todistamaan poliisiasemalle..." ja herraties mitä hömppää. Me jotenkin jatkoimme äidin kanssa katua sitten ihan toiseen suuntaan. ;)
-Joten en ole täällä vaahtoamassa mahdollisesta rikotusta laista tms. Ihan lepo vaan ;) (ja lue huumorilla tämä teksti!)

Ylva kirjoitti...

Apua Assari!! En missään tapauksessa enkä ikinä kuvittele sun olevan minkääntason höyrypää. Anteeksi, jos olen antanut niin olettaa!

Halusin korostaa sitä laillisuutta ihan yleisesti enkä vain sulle, mutta kirjoitin sen siihen sun kappaleeseen enempää ajattelematta kappalejakoja.

Ja tuo on ihan totta, että vaikka laillisesti toimittaisiin ilman yhtä henkilöäkin, niin todellinen tarve voi olla silti sille toiselle aikuiselle siellä ryhmässä.

Hali sulle, yritän vastaisuudessa ilmaista ajatukseni hieman selvemmin.

assari kirjoitti...

Kiitos :) Se oli niin tuossa nasevasti muun mulle tulevan kommentin perässä, että käsitin tosiaan sun korostavan juurikin minulle homman laillisuutta. :D