400g jauhelihaa
1 suuri leipäviipale, josta poistettu kuoret
2 kananmunaa
1tl kuivattua oreganoa, basilikaa, timjamia tai muita yrttejä
pippuria
merisuolaa
6-8 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pieni kelta- tai punasipuli hienonnettuna
3 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuina
1/2 dl oliiviöljyä tai chiliöljyä, jos pidät tulisesta mausta
En laittanut IHAN noin montaa valkosipulinkynttä. Ja nyt vasta huomasin, että unohdin koko öljyn lihapullamassasta (mutta ei se mitään). Paistoin pullat pannulla rasvassa, vaikka yleensä paistan lihapullat uunissa 225C-asteessa, n. 15 min.
Lapsetkin tykkäsivät lihapullista tosi paljon. :)
Ohje samasta kirjasta kuin kasvisvuoka, eli Cappelen Nina; Aikaa ystäville; WSOY
Meillä on kotona toinenkin uusi keittokirja, veljeni perheeltä saatu opus, josta voisin jossain vaiheessa vilauttaa jotain...
Ps. Ei pidä luulla, että täällä oltaisiin Keittiömestareita, ei todellakaan! Mutta vaihtelu virkistää ja jos meillä onnistuu, niin onnistuu kellä vaan. Eli kannattaa kokeilla!
Bon Apetit!
2 kommenttia:
Vaikuttaa kivalta ohjeelta. Oliko koko perheen uusi lemppari teillä? Meillä on vanhempi pojista kaavoihin kangistunut lihapullien osalta. Lihapullan kuuluu ja pitää olla sellainen kuin se on aina ollut. Jos on jotain muuta, ei syö. :/
Moi Assari! Aika näyttää, tuliko tästä lemppari. Nyt ainakin maistui! Tänään paistoin kanasuikaleita ja kasviksia kaveriksi nuudeleille ja Mini nyppi kaikki aurinkokuivatut tomaatit pois. Lihapullissa ei varmaan edes huomannut niitä. :D
Meillä on myös ollut aina yksi ja sama ohje lihapullille ja lihamurekkeelle. Ihan hyvä sekin, mutta tää oli kivaa vaihtelua. Saipahan kuivaa leipääkin käytettyä pois kulkemasta (laitoin sitä ihan reilusti).
Lähetä kommentti