keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Keskellä viikkoaTAAS lähti tulppaaneja mukaan kauppareissulla. Olen ajatellut tätä rahojen "haaskausta" näihin kimppuihin sillä mielellä, että jos jätän namipussit kauppaan, voin hyvällä omalla tunnolla ostaa kukkia kotiin. Eikös se olekin ihan kohtalaisen hyvä perustelu tälle yltiöpäiselle kukkien ostohuumalle?

Tällä kertaa lähti mukaan kylläkin KAKSI kimppua.

(Yhteensä viisi euroa.)

Veimme eilen miesväen laskettelukeskukseen tutkimaan käytettyjä "kamoja", kuten pojat asian ilmaisivat. Sillä aikaa me tytöt kävimme ruokakaupassa. Yleensä noissa kaupoissa saa juosta hikihatussa kauppalapun kanssa, mutta nyt (oli ihan outoa, kun) sai kierrellä ihan rauhassa ja kuluttaa aikaa hyllyjen välissä. Olimme nimittäin sopineet, että jos käytetyt kamat lähtevät mukaan, pojat pääsevät heti mäkeen.

Ja he pääsivät. :)

Nyt meidän hurumurmeleilla on omat kypärää vaille valmiit laskettelutamineet ja mäkeen halutaan joka päivä. Kaaharikalle ei vain oikein ymmärrä, miksi siellä mäessä pitää mutkitella, eikä voi vain laskea sata lasissa...

Ja minä olen selittänyt kyllästymiseen asti siitä, kuinka ensin pitää oppia tekniikka ja vasta sitten voi päästellä vähän kovempaa. Eiväthän kilpalaskijatkaan pärjää kisoissa, jos tekniikka ei ole hanskassa.
Tämän aamun tunnelmia tässä. Heräsimme vasta puoli yhdeksältä ja rauhallisen aamun jälkeen piti kiriä hommia kiinni. Eskariin kun ei voinut lähteä, ainakaan tänään, pelkässä pyjamassa...
Hommia piisais kyllä edelleenkin, mutta taidan pistää tuon kodinhoitohuoneen oven vain kiinni. Eivät nuo pyykit sieltä taida mihinkään karata... ;)

Kun pojat tulevat eskarista, me lähdetään hakemaan kilotolkulla luomuhiutaleita ja -ryynejä sekä -jauhoja. Melkein suoraan myllystä.

Voikaa hyvin!

4 kommenttia:

Fredrika Johnson kirjoitti...

Mulla on ollut sama tulppaanien suurkulutus tänä talvena, mutta jos kuudella eurolla saa kaksi kimppua niin ihan valtavasta paheesta ei ole minusta kysymys. Ja miten hyvä mieli tulee tuoreista kukista? Varsinkin verrattuna samanhintaisiin nameihin joista tulisi vain kurja olo. Jatketaan vain kuule tällä linjalla :)iloa ja auringonpaistetta sinne!

assari kirjoitti...

On todella ihania tulppaaneja! Taas kerran :) Oletko muuten istuttanut niitä myös teidän pihalle? Laitoin muutama vuosi sitten narsisseja ja helmililjoja mökille omenapuiden ja luumupuun juurille. Ovat kivan näköisiä kevällä, kun mitään muuta ei siellä oikein vielä kuki. Tulppaanit katosivat kukkapenkistä salaperäisesti. Voikohan myyrä syödä niitä? Mökillä kun oli melkoinen myyrien invaasio...

Anonyymi kirjoitti...

Luin edellisen tarinasi erilaisuudesta eskarissa. Heti tuli mieleen, kuinka tytär samanikäisenä murehti, kun hänellä EI ollut mitään allergiaa. "Kaikilla muilla" päiväkodissa oli joku allergia ja hän vain pystyi syömään kaikkea eikä tarvinnut lääkkeitä, eikä voinut osallistua keksusteluun. Koskaan ei voi voittaa! t. Mie

Ylva kirjoitti...

FREDRIKA, kiitti! Varmaan tämä pitkittyvä talvi lumipyryineen saa vähän sekaisin ja sitä haluaa kevättä hinnalla millä hyvänsä. Ja parempi mieli kahdesta alekimpusta tulee kuin samasta hinnasta nameja, totta!

ASSARI, en ole vielä istuttanut tulppaanien mukuloita. Mulla on tuolla takapihalla "koepenkki" jonne olen istutellut muiden kukkien mukuloita ja omakasvattamia kukantaimia ja ihan ostokukkiakin, sillä olen ihan vihreä näissä puutarhahommissa vielä.

Myyrät syövät varmaan melkein mitä mukuloita vaan...?

ANONYYMI MIE, aina ei tosiaan voi voittaa. :DD Nyt muistankin, kuinka itse halusin joskus kouluaikoina itselleni äännevirheen, jotta olisin päässyt puheterapeutin vastaanotolle, jonne "melkein kaikki muut" pääsivät.

Ja noihin "kaikkiin muihin" pitää varmaan alkaa totutella jo nyt... Kiitos viestistä!